platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
Svenska Mötens hållbarhetsarbete spänner över alla de Globala Målen

Svenska Möten har länge arbetat med hållbarhetsperspektivet och har bland annat krav på Svanenmärkning hos sina drygt 130 utvalda medlemsanläggningar. Nu kraftsamlar organisationen för att ta fler steg framåt i att leda mötesindustrin till ett hållbart samhälle utifrån miljömässiga, sociala och ekonomiska perspektiv med utgångpunkt från Agenda 2030.

"Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med att det är hållbart hela vägen när de bokar via oss, de ska inte själva behöva kolla upp vilka anläggningar som är bra alternativ utifrån hållbarhet. Därför är vi också väldigt måna om att anläggningarna är miljöcertifierade enligt våra höga kvalitetskrav men också delar vår vision vad det gäller att bredda hållbarhetsarbetet utifrån de Globala Målen i Agenda 2030", säger Michael Schüller, vd för Svenska Möten.

Svenska Möten breddar nu arbetet med hållbarhet till att omfatta alla de Globala Målen i Agenda 2030. Ett arbete som engagerar alla Svenska Mötens medlemsanläggningar och det handlar om satsningar både det stora och i det lilla.

"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och jobbar vi sedan tillsammans kan vi göra verklig skillnad", säger Sebastian Tarkowski på Fagerudd, en av Svenska Mötens medlemsanläggningar.

Idéerna och initiativen kommer från medlemsanläggningarna, både via Svenska Mötens hållbarhetsråd och genom engagemang lokalt på anläggningarna. Idéerna och initiativen trycks upp i organisationen och sprids sedan vidare och inspirerar andra.

"Det pratas ibland om Green Wash, men här skulle man faktiskt kunna prata om ”Green Push”", fortsätter Michael.

Några exempel på initiativ som genomförts är bland annat en kockutbildning med fokus på hållbara menyer, solparker intill anläggningarna, rutiner för att minska samt återanvända matsvinn genom att som exempel använda rotfruktsskal i soppor och kaffesump i vinodlingar, säkerställa att underleverantörer har kollektivavtal, ökat utbud av växtbaserade råvaror, reducera plastanvändningen, bidra till att minska ungdomsarbetslösheten med mera.

"Om man sammanställer alla aktiviteter som vi tillsammans gör inom Svenska Möten så täcker vi alla de Globala Målen. Jag tror faktiskt att man skulle kunna säga att vi har branschens bredaste hållbarhetsarbete, säger Michael Schüller.