platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Kock 2022 - Jessie Sommarström från Urban Deli

När finalen i Årets Kock 2022 avgjordes igår kväll gick Jessie Sommarström, kreativ ledare gastronomi på Urban Deli, ut som vinnare. Hon kan numera titulera sig som Årets Kock 2022 – svensk mästare i professionell matlagning.

"Det här har länge varit en dröm för mig och ett berg att bestiga. Jag är så fantastisk glad över att ha vunnit Årets Kock 2022 och jag hade aldrig lyckats åstadkomma detta om det inte varit för min familj, mina vänner och arbetsgivare", säger Jessie Sommarström.

Tävlingen inleddes med att finalisterna skulle presentera tre olika kanapéer för juryn. Jessie valde att tolka uppgiften genom att servera en rullad rotselleri och äpple med syrlig kudde av rotselleri toppad med caviar, en lätt grillad ostfralla kryddad med skog samt en vikt kålrabbi med het havskräfta.

I delmoment två var uppgiften att tillaga en lammsadel inspirerad av Karin Fransson. Här serverade Jessie en örtfylld lammsadel med smörrostad rotselleri. Confiterad champinjon fylld med grillat lammhjärta, picklad kantarell och mandel toppad med ett skum på rotselleri samt variation på spritärter och örtig lammsås.

Efter de två inledande momenten stod det klart att Jessie fick högsta poäng och säkrade en av fyra platser i den avgörande tävlingsuppgiften som presenterades under eftermiddagen. I det avgörande momentet skulle de kvarvarande fyra finalisterna tillaga två rätter på kummel, en utmaning som Jessie genomförde med bravur. Jessie lyckades bäst med sina prestationer genom hela tävlingen och stod slutligen som vinnare i Årets Kock 2022.