platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Årets Kock 2022 - Jessie Sommarström från Urban Deli

När finalen i Årets Kock 2022 avgjordes igår kväll gick Jessie Sommarström, kreativ ledare gastronomi på Urban Deli, ut som vinnare. Hon kan numera titulera sig som Årets Kock 2022 – svensk mästare i professionell matlagning.

"Det här har länge varit en dröm för mig och ett berg att bestiga. Jag är så fantastisk glad över att ha vunnit Årets Kock 2022 och jag hade aldrig lyckats åstadkomma detta om det inte varit för min familj, mina vänner och arbetsgivare", säger Jessie Sommarström.

Tävlingen inleddes med att finalisterna skulle presentera tre olika kanapéer för juryn. Jessie valde att tolka uppgiften genom att servera en rullad rotselleri och äpple med syrlig kudde av rotselleri toppad med caviar, en lätt grillad ostfralla kryddad med skog samt en vikt kålrabbi med het havskräfta.

I delmoment två var uppgiften att tillaga en lammsadel inspirerad av Karin Fransson. Här serverade Jessie en örtfylld lammsadel med smörrostad rotselleri. Confiterad champinjon fylld med grillat lammhjärta, picklad kantarell och mandel toppad med ett skum på rotselleri samt variation på spritärter och örtig lammsås.

Efter de två inledande momenten stod det klart att Jessie fick högsta poäng och säkrade en av fyra platser i den avgörande tävlingsuppgiften som presenterades under eftermiddagen. I det avgörande momentet skulle de kvarvarande fyra finalisterna tillaga två rätter på kummel, en utmaning som Jessie genomförde med bravur. Jessie lyckades bäst med sina prestationer genom hela tävlingen och stod slutligen som vinnare i Årets Kock 2022.