platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic öppnar nytt hotell i Ski utanför Oslo

Scandic Hotels har tecknat ett avtal om ett nytt hotell i Ski, utanför Oslo i Norge. Centralt placerat precis vid tågstationen och 15 våningar högt blir hotellet ett nytt landmärke i staden. Utöver 220 rum kommer hotellet, som väntas öppna 2026, även erbjuda mötesfaciliteter och en takbar med panoramautsikt över staden.

Bara en kort tågresa från Oslo ligger regionsstaden Ski i Follo kommun. Under de kommande åren väntas staden se en kraftig tillväxt genom renoveringar av centralstation och stadskärna och nya bostadsområden som växer fram. Med nya järnvägen Follobanen, som väntas stå klar under 2022, väntas även restiden till huvudstaden kortas ner väsentligt vilket gör området än mer attraktivt för jobbpendlare.

"Vi är väldigt glada att ha fått denna möjlighet att för första gången öppna upp ett helt nytt Scandic hotell i Ski. Genom detta stärker vi vår position i regionen runt Oslo, som befinner sig i snabb utveckling, samtidigt som vi tillför en ny spännande mötesplats mitt i centrum för alla som bor och arbetar i staden", säger Asle Prestegard, Chef för Scandic Hotels Norge.

Scandics nya hotell blir ett landmärke som med sin centrala placering i staden och närhet till Oslo ska locka både företags och fritidsresenärer. Den 15 våningar höga byggnaden kommer inrymma såväl hotell som kontorsbyggnader och bli en ny mötespunkt i staden.

"Vi ser en stor potential för hotell vid knutpunkter för kollektivtrafik. Tillsammans med Scandic utvecklar vi en hotellfastighet med hög miljöprestanda och vi är glada att Ski nu sällar sig till listan över städer där vi etablerar hotell", säger Bane NOR Eiendoms utvecklingsdirektör Morten Austestad.

När hotellet öppnar kommer det, liksom majoriteten av Scandics hotell, vara miljömärkt enligt Svanens nya, hårdare miljökrav. Till grund för certifieringen står bland annat att hotellet använder miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn.

Rummen kommer att vara byggda med inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material och merparten kan återbrukas eller återvinnas vid renovering. Fastigheten konstrueras även utifrån en hög miljömässig och teknisk standard och målet är att certifiera med Breem Excellent, en av de högsta nivåerna inom miljöcertifiering av byggnader.

Genom det nya hotellet stärker Scandic ytterligare sin närvaro på hotellmarknaden i den växande regionen runt Oslo. Sedan tidigare driver Scandic 19 hotell med totalt 4 211 rum i och runt huvudstaden.