platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Högbo Brukshotell storsatsar med nytt spa och vinterträdgård

Första spadtaget är satt för den populära gästrikedestinationen Högbo Brukshotells nya storsatsning: 1 100 kvadratmeter spa, ny vinterträdgård, åtta nya konferensrum, tolv nya hotellrum och en totalrenoverad lobby.

”Det känns fantastiskt att vara i gång med det som kommer att förstärka reseanledningen till Högbo Bruk ytterligare. Att kunna varva ner är en viktig del av vår vardag, både nu och i framtiden. Vårt nya spa och vinterträdgård kommer göra vår destination ännu mer komplett”, säger Tomas Lindqvist, vd och hotelldirektör, Högbo Brukshotell.

Högbo Brukshotells nya spa på 1 100 kvadratmeter kommer erbjuda traditionella upplevelser som bastur, pool, spabehandlingar, gym och bubbelpooler. Det som gör Högbo Brukshotells satsning speciell är miljöinramningen med bar, öppen spis, loungeytor både ute och inne, som i sin helhet ska utgöra en oas för aktiva resenärer.

”Vare sig det är på cykel, längdskidor eller till fots på Gästrikeleden, gör aktivitet och rörelse det ännu skönare att sjunka ner i ett bubbelbad eller njuta av en massage. Merparten av våra gäster är aktiva livsnjutare som trivs i naturen. Det är de och vår närhet till skog, sjö och mark som har inspirerat oss i framtagandet av det nya konceptet vilket tydligt framgår i våra val av färg, form, material och känsla – en känsla som ska sammanfläta inomhusmiljöernas bekvämligheter och naturens avkopplande kraft”, säger Tomas Lindqvist.

Förutom ett nytt spa bygger Högbo Brukshotell tolv nya hotellrum, åtta nya konferensrum, en ny lobby med entré, reception, barer och olika loungeytor framför öppen eld samt en ny vinterträdgård med 112 sittplatser, 8,6 meter i takhöjd och stora glasfönster som generöst välkomnar naturen utanför.

Byggnationen har börjat och beräknas vara färdig till sommaren 2024. Renoveringen och utbyggnaden kommer göras i olika etapper men verksamheten fortsätter som vanligt under tiden – med undantag för hotellets pool och relax som nu är stängd.

”Den gemsamma satsningen som Högbo Brukshotell och Högbo Bruks AB nu påbörjat kommer att ge oss ytterligare en dimension och möjlighet att skapa upplevelser utöver det vanliga för våra gäster. De senaste åren, inte minst under pandemin, har behovet av närhet och möjlighet till natur- och utomhusaktiviteter blivit ännu mer tydlig. Att kunna kombinera det med boende, spa, mat och avslappnande miljöer gör att vi verkligen ser fram emot denna storsatsning på Högbo Brukshotell”, säger Olof Östblom, vd, Högbo Bruks AB.

Översikt tillbyggnad

1 100 kvm spa

Vinterträdgård med 112 sittplatser

12 nya hotellrum

8 nya konferensrum

2 nya barer

Översikt spa

1 100 kvadratmeter

3 behandlingsrum

2 bastu

1 ångbastu

88 lounge-sittplatser

1 inomhuspool

4 utomhusbubbelbad

1 grupprum

1 gym