nyheter
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
RSS
rss_icon
Länkar
Stockholm Furniture Fair storsatsar inför 2023

Under invigningen av Stockholm Design Week presenterades en rad stora nyheter inför möbelmässan 2023, däribland en ny grafisk identitet, en ny plattform för experimentell design och ett nytt skandinaviskt designpris. Dessutom presenterades nästa års Guest of Honour - som för första gången är svensk.

När Stockholm Furniture Fair äntligen slår upp portarna den 6 februari 2023 möts besökaren av en dynamisk mässa med en rad nya inslag. Ett av dem är Älvsjö gård, som kommer att visa experimentell design och design i begränsad upplaga. Gården ligger intill mässan och har anor från 1500-talet.

”Att kunna erbjuda en experimentell plattform intill vår traditionella möbelmässa gör oss helt unika och det är en del av vår strategi framåt. Vi tar nya grepp runt både på Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week. Vissa saker kommer märkas direkt, medan andra implementeras mer långsiktigt”, säger Hanna Nova Beatrice, projektchef för Stockholm Furniture Fair.

Under Stockholm Design Week presenterades även nästa års Guest of Honour och för första gången i mässans historia går hedersuppdraget till en svensk designstudio. Ända sedan starten har designstudion Front haft en tydlig vision och närmat sig design på ett konstnärligt och undersökande sätt, med ett helt eget formspråk. De ställde ut på Greenhouse i början av sin karriär och har idag en stark relation till både den svenska och internationella design- och gallerivärlden. Deras Guest of Honour-installation kommer att sätta tonen för Stockholm Furniture Fair 2023.

Under hösten introduceras en ny grafisk identitet av den välrenommerade designbyrån Stockholm Design Lab. Byrån grundades 1998 och har sedan dess skapat några av Sveriges mest ikoniska identiteter för bland annat flygbolaget SAS och Volvo Cars. Ung Svensk Form firar sitt kommande 25-årsjubileum genom att återvända till Stockholm Furniture Fair, med en central placering i Greenhouse – mässans område för oetablerade designer och designskolor. I februari 2023 lanseras även den nya utmärkelsen Scandinavian Design Award som Stockholm Furniture Fair stiftat tillsammans med It is Media och deras titlar Rum.

Efter en enorm uppslutning från branschen under Stockholm Design Week i september återkommer veckan på sina ordinarie datum parallellt med mässan i februari (7-11/2). Inramningen med en interaktiv app och ett mycket större engagemang i staden kommer att fortsätta framåt. Den officiella Stockholm Design Week-utställningen på NK under september är startskottet för ett nytt Stockholm Design Week med egna aktiveringar och en stor satsning på olika program för media och inköpare.

”Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair är världens största mötesplats för skandinavisk design. Vi erbjuder en etablerad mässa med över 70 års erfarenhet, samtidigt som vi ansvarar för en snabbfotad designvecka i staden. Det är en stark kombination", säger Hanna Nova Beatrice, projektchef för Stockholm Furniture Fair.