platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Slutsålt på hotellen i Doha inför fotbolls-VM

DET HÄR var fotbolls-VM:et som aldrig skulle ha hamnet i Doha Qatar, där det var för varmt, där byggnadsarbetarna dog som flygor (de 6500 döda visade sig sedan vara två i verkligheten), mutorna stod som spön i backen, vilket heller aldrig bevisades men kan självfallet vara sant ändå, värmen skulle döda fotbollen och ingen skulle åka dit för att se matcherna. Men just nu finns det inte ens ett hotellrum att boka inför finalen den 18 december.

Turneringen startar redan den 20 novbember med hemmationens Qatars match mot Ecuador. Priserna på hotellrummen är snarast sanslösa och det går 30 plan om dagen mellan Dubai och Qatar bara hos lågprisbolaget FlyDubai. Men då ska man också veta att det kostar mellan 40 000-120 000 att bo finalveckan i Dubai som har fler än 120 000 hotellrum, om man kollar hotels.com. Sedan ska man ju också köpa biljeter till matcherna. Till invigningsmatchen finns det 17 biljetter kvar och de kostar mellan 9000 och 16000 för två biljetter.

Fotbollsfans på väg till Qatar för VM-finalen debiteras $42 000 för att hyra en villa för en enda natt, eftersom priserna stiger inför turneringen, skriver Arabian Business Newsletter.

En enda stor villa – med nio bäddar inuti och 4,6 km från centrum av Doha listas för $42 000 söndagen den 18 december, natten för VM-finalen, enligt booking.com.

Samma sida säger att bara ett hotell - Bentley Luxury Hotel & Suites - har tillgänglighet den natten. Men fotbollsfansen kommer att behöva betala över $6000 för att bo där i en svit med ett sovrum (just när detta skrivs det enda tillgängliga rummet).

Det är underförstått att flera hotell i Doha redan har tilldelats tusentals fans, 32 tävlande lag, sponsorer, FIFA-delegater och sändare.

"Det är absolut slutsålt. Ur ett evenemangsvärdsynpunkt är detta redan en enorm framgång för Qatar, säger en Qatar-baserad researrangör.

Trots alla matcher som hålls i Qatar från och med den 20 november, förväntas det att flera hundra tusen fans också kommer att vara baserade i närliggande städer, inklusive Dubai och Muscat – plus en enorm tillströmning av fans från Saudiarabien som reser till turneringen.

Den här veckan tillkännagav Förenade Arabemiraten ett visum för flera inresor för $27 (100 AED) för resenärer till fotbolls-VM i Qatar.

Innehavare av "Hayya"-kortet kommer att kunna utnyttja turistvisumet för flera inresor till det reducerade priset under 90-dagarsperioden från 1 november.

Dubai skapar också ett antal fanzoner för att tillgodose tillströmningen av fans från hela världen, inklusive särskilt dedikerade gästfrihetsområden i Downtown Dubai och Media City, där fans kommer att kunna se matcher live på storbildsskärmar.

Sju flygbolag meddelade att de ska köra shuttletrafik till Doha, vilket gör att fansen kan se spel innan de återvänder till ett annat land inom 24 timmar.

Som ett exempel: FlyDubai, i samarbete med Qatar Airways, kommer att trafikera 30 flygningar om dagen mellan Dubai och Doha.

P.S. Jodå vi hittade helt OK priser i Dubai också, på The Manor by JA, där finns rum för 7458:- för sju nätter och du får 28 kvadratmeter, eller en svit på 112 kvm för 18 821:- (nedsatt från 31 162:-,) men finns det inga biljetter att köpa kan man kanske lika gärna se de matcher man vil se på TV hemma från soffan?