platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Fler än 60 000 har besökt Auschwitz-utställningen i Malmö

Sedan premiären i maj har fler än 60 000 personer besökt utställningen Auschwitz. "Not long ago. Not far away", på Malmömässan. Den stora efterfrågan gör att arrangören har beslutat att förlänga utställningstiden med fyra månader.

Utställningen, som är producerad av Musealia i samarbete med Auschwitz-Birkenau State Museum, är en vandringsutställning som har visats på flera håll i världen.

Att utställningen har kommit till just Malmö är resultatet av ett målmedvetet arbete från Region Skånes evenemangsbolag Event in Skåne och Malmö stad. De har också möjliggjort för 22 000 skånska högstadie- och gymnasieungdomar att kostnadsfritt har fått besöka den.

"Vi är mycket glada och stolta över att skolorna i Skåne och så många tillresta besökare och Malmöbor tagit del av denna viktiga utställning", säger Pehr Palm, vd för Event in Skåne.

Under utställningens vistelse i Malmö deltar även olika skandinaviska museer och institutioner som lånar ut föremål från sina samlingar, däribland Armémuseum, Dansk Judeisk Museum och Malmö Museer.

Dessa föremål, bland annat personliga tillhörigheter från regionala offer och överlevande, kommer att bidra till att förklara Sveriges och resten av Skandinaviens roll under andra världskriget.

Utställningen samarbetar också med Forum för levande historia som anordnar en rad pedagogiska program. Dessa kommer att innehålla experter på Förintelsen och kommer att vara tillgängliga både personligen och online under hela utställningens gång.

Arrangören har nu beslutat att förlänga utställningen i Malmö fram till den 29 januari 2023. Det är en konsekvens av den stora efterfrågan.

"Vi har blivit djupt överväldigade av den fenomenala besöksresponsen i Malmö. Inte bara av siffrorna i sig, utan särskilt av den tid som besökarna tillbringar med oss – i genomsnitt 2,5 timmar – och den omsorg, uppmärksamhet och respekt de visar för denna historia", säger Luis Ferreiro, vd på Musealia och utställningsdirektör.

Besökssuccé - Utställningen Auschwitz förlänger sin vistelse i Malmö I Event in Skåne (eventinskane.com)