platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Nu öppnar Quality Hotel Match - vid Vätterns södra strand

Hållbarhet, gästupplevelse och god mat i fokus när Nordic Choice Hotels öppnar sitt fjärde hotell i Jönköping. Med direkt anslutning till det historiska tändsticksområdet med sina 17 våningar och magnifik utsikt över Sveriges näst största sjö blir det ett nytt landmärke i staden.

Hotellet som började byggas 2018 etableras under Nordic Choice Hotels varumärke Quality och rymmer 229 hotellrum, 10 konferensrum, fitnessområde och en utomhuspool. Här skapas en naturlig mötesplats för affärsresenärer, vänner och familjer, både från Jönköping och tillresta besökare.

"Jönköping, vilken stad! Vid Vätterns kant, med enastående tillgänglighet mitt i södra Sverige och med en anrik industrihistoria som få andra städer kan mäta sig med. Nya Quality Hotel Match är verkligen en lysande stjärna med enastående möjligheter att möta både lokala Jönköpingsbor och tillresta turister", säger Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice Hotels.

Hållbarhet står högt upp på agendan för Nordic Choice och fastigheter och mat är de områden där koncernen ser störst potential att göra skillnad. För Quality Hotel Match har en ansökan till Leed Sweden lämnats in och enligt hotellets egna beräkningar hamnar man på den näst högsta nivån - Gold. Leed-systemet organiseras i kategorier som handlar om bland annat energi och vattenförbrukning, innemiljö, material och avfallshantering.

55 personer arbetar på hotellet och restaurang Brasserie NÒR blir den första restaurangen i Sverige som koncernen öppnar under konceptet. Fokus kommer ligga på okomplicerad mat med högkvalitativa råvaror.

"Äntligen får vi slå upp dörrarna till Jönköpings nya hotell-pärla. Vi har arbetat stenhårt de senaste månaderna för att få allt klart till öppningen. Det kliar i fingrarna att kunna visa upp vårt fina hotell för Jönköpingsborna och jag tror alla mina kollegor på hotellet är lika sugna som jag på att öppna dörrarna och hälsa våra gäster välkomna hit", säger Catarina Halldén, hotelldirektör på Quality Hotel Match.

Hotellet slog upp sina dörrar den 1 september och erbjuder möjligheter till konferens, logi och mat och dryck i hotellets restaurang.

 

Fakta om hotellet:

Namn: Quality Hotel Match

Antal våningar: 17

Antal hotellrum: 229

Antal mötesrum: 10

Bar, restaurang och gym

Fastighetsägare: Skanska/Balder