platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic öppnar nytt stort hotell i Helsingfors historiska tryckerihus

Idag öppnar Scandic Helsinki Hub upp portarna i den finska huvudstaden. Beläget i centrala Helsingfors, inryms hotellet i ett imponerande 1920-talstryckeri som nu har förvandlats till ett hotell med 352 rum. Tillsammans med unika hotellrum med loftvåningar erbjuder hotellet inspirerande evenemangs-, mötes- och coworkingutrymmen samt en trattoria och barer.

Scandic Helsinki Hub är strategiskt beläget mellan centrala Helsingfors och den charmiga södra delen av staden där delar av det tidigare tryckeriet på ett elegant sätt bevarats i hotellets utformning. Hotellgäster kan välja hotellrum som erbjuder en mängd speciella funktioner och unika upplevelser, som rum med egen terrass med utsikt över hotellets innergård, eller juniorsviter med stora hörnfönster som vetter mot Annegatan eller den grönskande gamla kyrkoparken.

”Vi är glada över att kunna öppna ett nytt hotell under en period då vi ser en god utveckling i Helsingforsregionen där aktivitetsnivån har återvänt på våra hotell. Scandic Helsinki Hub är ett utmärkt tillskott till vår befintliga hotellportfölj i huvudstaden”, säger Aki Käyhkö, chef för Scandic Finland.

Scandic Helsinki Hub erbjuder flexibla mötes-, event- och coworkingutrymmen. För större sammankomster finns även ett utrymme i flera plan med en 16-meters LED-vägg för större, mer extravaganta sammankomster.

”Vi vill vara en hubb där människor från hela världen kan mötas och utbyta idéer. Vi öppnar med ett starkt internationellt medarbetarlag på nära 100 personer och jag är oerhört glad över att äntligen få välkomna gäster från hela världen till detta fantastiska hotell och extraordinära byggnad”, säger Outi Hanhijärvi, Hotelldirektör för Scandic Helsinki Hub.

Hotellets restaurang, Trattoria II Centro, erbjuder italiensk mat tillsammans med ett urval av veganska rätter tillagade med äkta italienska ingredienser. Gästerna kan njuta av dessa läckerheter på hotellets inglasade terrass eller i baren som vetter mot innergården.

Som på alla Scandichotell är hållbarhet en central del av Scandic Helsinki Hub. Hotellet har Svanenmärkts enligt Svanens nya, tuffa kriterier där bland annat miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn har legat till grund för certifieringen.

Principerna för hållbar utveckling har varit utgångspunkten för hela hotellets planeringsprocess. Många av originalelementen har bevarats i byggnaden och återvunnet material som plastflaskor och textilavfall till möbler och mattor har prioriterats vid upphandling.

Fakta om Scandic Helsinki Hub

Rum: 352

Tillgänglighetsrum: 25

Italiensk trattoria och två barer, sittplatser: 300

Gårdsterrass

Åtta event- och mötesplatser, maxkapacitet 520

Coworkingytor

Gym, bastu, kalldusch och yogarum

Garage: med laddmöjligheter för elbil och elcykel

Originalbyggnad: Tilgmann tryckeri från 1920 - 1930-talet

Arkitekt: Interiör, Franz Design

Arkitekt: Fastighet, PES-Arkkitehdit

Fastighetsägare: Työeläkeyhtiö Varma

Entreprenad: Haahtela

Byggår: 2020 - 2022

Miljöcertifiering: Svanenmärkt