platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Stärkt tillgänglighet från Åre Östersund Airport – BRA utökar flygtrafiken till Stockholm

Tack vare stadigt ökad efterfrågan på flygresor från Östersund efter pandemin, utökar flygbolaget BRA med start den 12 september flygtrafiken från Åre Östersund Airport till Bromma Stockholm Airport till daglig service.

På grund av pandemin drogs antalet avgångar ned rejält under en period men nu kommer flygbolaget BRA att förnya sin satsning på linjen genom att utöka flygtrafiken från nuvarande tre dagar per vecka till sju dagar per vecka.

”Det är med glädje jag välkomnar flygbolaget BRAs utökade tidtabell och satsning på regionen. Tillväxten och utvecklingen av regionen är beroende av alla trafikslag och där har flyget en viktig roll att fylla. Att BRA beslutat att erbjuda en förbättrad tillgänglighet är mycket positivt och tillskottet till flygplatsens befintliga trafikprogram är efterfrågat av både det lokala näringslivet och privatresenärer. Jag ser hoppfullt fram mot ett ökat samarbete och nästa steg i BRA utveckling av trafik till länet”, säger Peter Fahlén, flygplatschef Åre Östersund Airport, Swedavia.

”Vi har under våren och sommaren haft en ökad efterfrågan på flygresor mellan Jämtland och huvudstaden som lett fram till att vi nu försiktigt stärker trafiken igen och adderar fler avgångsdagar. Vi hoppas att det ska uppskattas av Östersundsresenärerna och vi är öppna för att öka ytterligare om detta visar sig vara lyckat”, säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA.

Från den 12 september erbjuder BRA dagliga avgångar mellan Åre Östersund Airport (OSD) och Bromma Stockholm Airport (BMA). I samband med att den dagliga flygtrafiken startar blir det också åter möjligt att flyga via Bromma till BRAs övriga åtta destinationer i Sverige; Göteborg, Halmstad, Kalmar, Malmö, Ronneby, Visby, Växjö och Ängelholm.

BRA är ensamma om att trafikera sträckan till Bromma och den utökade trafiken kompletterar det befintliga linjeutbudet till Stockholm Arlanda och Umeå.

Mellan Åre Östersund och Bromma Stockholm flyger BRA med den bränsleeffektiva och klimatsmarta flygplanstypen ATR 72–600 med plats för 72 passagerare. Vid bokningstillfället finns möjlighet att välja bioflygbiljett med inblandning av bioflygbränsle.