platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Bicky Chakraborty har avlidit

Elite Hotels of Swedens grundare och ägare Bicky Chakraborty har gått bort efter en tids sjukdom. Han avled i helgen i sitt hem omgiven av sin familj.

Bicky Chakraborty var en välkänd entreprenör, företagsledare och filantrop. Han kom till Sverige från Indien som 21-åring och parallellt med studierna såg han ett behov av att förbättra bostadssituationen för Stockholms studenter. Intresset var väckt. Därifrån går en rak linje till den stora, välskötta och framgångsrika hotellkedja, Elite Hotels of Sweden, vi alla ser idag. Elite Hotels of Sweden består idag av 41 hotell, gastropubkedjan The Bishops Arms, spakonceptet Vana Spa och restaurangerna Paolos.

”Elite Hotels stöpte inte bara om hela Sveriges hotellmarknad genom att stå för en kvalitet i särklass, utan genom Bickys omsorg har även många svenska städer fått stolta och vackra stadshotell i varsamt restaurerade byggnader som annars hade omvandlats eller rivits. Bicky och Elite har under 40 år varit en ständigt drivande kraft för att utveckla hotellnäringen i Sverige, senast med att öppna nyskapande The Wood Hotel by Elite, som är en klimatpositiv byggnad och världens högsta trähotell”, skriver David Halldén , vd och Koncernchef för Elite Hotels of Sweden.

Bicky Chakrabortys bortgång ger eko långt utanför vår bransch och långt utanför den stora krets som kände honom. Bicky var sommarpratare i Sveriges Radio 2007, tilldelades Albert Bonniers pris Årets Företagare 2008, fick samma år ta emot Pravasi Bharatiya Samman – Indiska Presidentens Medalj för förtjänstfulla insatser utförda utomlands och har erhållit både Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringsmedalj samt Hans Majestäts Konungens Medalj i 12:e storleken.

Bickys hängivenhet, passion för sina medmänniskor och stora hjärta visade sig inte minst i hans filantropiska gärningar. Bicky har suttit i styrelsen för Stockholms Stadsmission och Drottningholmsteatern och under många år sponsrat Augustpriset. Bicky har varit en långsiktig sponsor för entreprenörskap på KTH och hans mångåriga engagemang i Svensk Tennis är välkänt. Bickys filantropi sträckte sig även utomlands och han har bland annat byggt två sjukhus i Indien och sponsrat projekt för rent vatten i Vietnam.

Bicky såg väldigt långsiktigt på sitt företagande. Han talade ofta om sitt hundraårsperspektiv. Elite Hotels of Sweden var hans livsverk, och inte ett företag som snabbt skulle byggas upp eller säljas vidare. Hans dotter Caroline Chakraborty har suttit i Elite Hotels styrelse i över 15 år och varit operativt verksam i Elite Hotels utveckling under lång tid. Hon kommer att fortsätta äga och driva Elite Hotels vidare i Bickys anda.

Bicky Chakraborty var en man med ett stort hjärta. Han var en familjeman med känsla för vad som var viktigast i livet. Nu går våra tankar och vårt stöd till familjen Chakraborty – närmast till hustru Ylva och dotter Caroline med make Paolo och de tre barnbarnen.