platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Tom Jallow blir gastronomisk ledare på Elite Hotel i Jönköping

Efter en lång rad av gastronomiska framgångar väljer Elite Stora Hotellet i Jönköping att ta samarbetet med en av stadens starkast lysande kockprofiler ett steg längre. Nu tar man in kocken och krögaren Tom Jallow som ny kreativ gastronomisk ledare för hotellet, och rekryterar samtidigt en renommerad trio till några av hotellets nyckelpositioner inom mat och dryck.

Under de senaste åren har ett gastronomiskt intresse växt sig allt starkare i Jönköping, vilket gjort staden till en välbesökt matdestination för såväl gourméer som matentreprenörer. En av de som drivit på utvecklingen är Tom Jallow – kockprofilen med en gedigen gastronomisk bakgrund och en lång rad krogar i ryggen. Däribland Restaurang Neo, Matvarufabriken, Izakaya Moshi, Vox Hotel, 38 grader och AJI Brunch. Där de två senaste satsningarna skett i samarbete med Elite Stora Hotellet i Jönköping.

Nu väljer man att göra samarbetet mer långsiktigt som en del i arbetet med att bygga Sveriges bästa hotellupplevelse med matupplevelser i fokus.

”Jönköping har en lång historia av gastronomi, vilket vi självklart både vill värna om och vara med att utveckla. Fenomenala matupplevelser i kombination med fantastiskt boende är något som vi ser är en viktig faktor i den totala upplevelsen. Därför är vi extra glada över att nu ha ett så pass vasst team på plats med Tom i spetsen”, berättar Gustav Kalogirou, Hotelldirektör på Elite Stora Hotellet i Jönköping.

Förutom Tom Jallow har Elite Stora Hotellet även rekryterat en renommerad trio med passion för mat och dryck. Till tjänsten som sommelier har man tillsatt Anna Klüft. Sommelier och måltidskreatör, utbildad i Grythyttan och med en rad renommerade krogar på sin lista, däribland Esperanto, Shibumi och Spritmuséet. På posten som kökschef hittar man Nisse Svensson, som arbetat både på några av fjällvärldens och Jönköpings bästa krogar, samt praktiserat på en rad stjärnkrogar runt om i Europa. För den tredje tjänsten som restaurangchef har man tillsatt Joakim Jungewall. Även han verksam inom några av fjällvärldens mest renommerade krogar, samt restaurang Guldkant i Västervik och senast Badhotellet i Tranås. Med Tom Jallow i spetsen tar man nu ett omtag kring synen på mat för att utveckla matupplevelsen för både hotell-, konferens- och middagsgäster - med ambitionen om att få dela sina gastronomiska favoriter. I förlängningen hoppas man även på att sätta ett nytt koncept för hotellets tidigare restaurang Trottoaren.

”Jag är otroligt glad över detta förtroende att tillsammans med ett så pass kompetent team få driva utvecklingen av hotellets gastronomiska plattform. Tillsammans kommer vi att arbeta fram ett nytt kreativt koncept som vi tror kommer göra hotellet till en självklar destination för gastronomiska upplevelser”, säger Tom Jallow, Kock och Grundare av Bent Gastronomi.