platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
’Fokus på hållbarhet i planeringen och genomförandet av Berlins Bestival

"Bestival", branschevenemanget för den nationella och internationella besöksekonomin och eventbranschen, startade i Berlin den 25 augusti. Burkhard Kieker, vd för visitBerlin, öppnade "Bestival" live i Kino International igår morse. Stephan Schwarz, senator för ekonomi, energi och offentliga företag, välkomnade deltagarna via ett videomeddelande. Fler än 800 gäster har anmält sig till detta evenemang med sin festivalkaraktär. Under de kommande två dagarna kan de förvänta sig expertföreläsningar, workshops och de senaste erbjudandena, vilket borde göra det möjligt för Berlin att behålla sin position i den globala toppligan för kongress- och turismmetropoler. Evenemangets beskyddare är Franziska Giffey, Berlins borgmästare.

Stephan Schwarz: "Jag är glad att evenemangs- och turismexperter från hela Europa samlas i Berlin för detta innovativa evenemangsformat. Berlinbor och stadens gäster älskar huvudstaden för dess kreativitet, dess innovationer och dess mångfald. Det är fantastiskt att allt detta kan upplevas på plats och personligen även i år".

"Fler än 800 nationella och internationella branschexperter från besöksekonomin och kongressindustrin samlas i Berlin idag för Bestival", säger Burkhard Kieker, vd för visitBerlin. "I en unik blandning av föreläsningar, workshops och liveupplevelser kommer vi att introducera dem till vår stad och diskutera aktuella trender. Tack vare det utmärkta teamarbetet med många Berlin-partners kunde vi förverkliga detta evenemang".

 

Deltagarna kan skapa sitt eget "Bestival"-program. Fem ämnen presenterar Berlins många aspekter:

• "Urban Jungle" - hållbara erbjudanden som urban gardening och veganrestauranger

• "Glamour and Lifestyle" - mode och fine dining

• "Wild Berlin" - subkultur och partyscen

• "Konst och musik" - gatukonst, gallerier, museer och konserter

• "Berlin Innovative" - ​​vetenskap och startplats

 

Varje ämne hade sina egna presentationer, liveakter och podiediskussioner den första dagen. Organiserade tematiska turer kommer att erbjudas den andra "Bestival"-dagen. Mer än 100 branschpartners är representerade på festivalen, av vilka många bjuder in till post-event på fredag ​​och till "Long Night of Hotels" för en drink och nätverkande på kvällarna.

Den amerikanska sångerskan och artisten Jocelyn B. Smith inledde "Bestival" med sin keynote "Matla Ahuna - The Power is Within Me". Ms Smith är en av många högprofilerade akter som är involverade i evenemanget. I andra föredrag och paneldiskussioner, talare som Enver Duminy, vd för Cape Town Tourism, Professor Wolfgang Georg Arlt, turismforskare och chef för Meaningful Tourism Center, Cornelia Wiemeyer, som är vd för greenstorming GmbH för hållbar evenemangsledning samt Mariette Rissenbeek, som är verkställande direktören för Berlin International Film Festival och David Friedrich-Schmidt, vd för German Society for Neurology, kommer alla att presentera sina idéer och ge nya impulser. Liveakter kommer att inkludera Berlin-popartisten Jim Avignon och DJ-duon Bader & Bernhard.

"Bestival" hålls på olika platser i Berlin, inklusive Kino International och Café Moskau på Karl-Marx-Allee. Badeschiff och dess strandbar Spree bjuder på lite sommarkänsla. Lokalen är en del av den intilliggande evenemangshallen Arena Berlin, där även presentationer och nätverksevenemang hålls. Berlins legendariska dansställe Clärchens Ballhaus är känt för sin unika atmosfär och dansfyllda nätter.

Hela idén, organisationen och förverkligandet av "Bestival" följer en hållbarhetsstrategi baserad på "Sustainable Meetings Berlin"-initiativets kriterier samt ISO 20121 för hållbar evenemangsledning utgiven av International Organization for Standardization (ISO). Till exempel tillhandahålls full CO2-kompensation av Atmosfair, en certifierad leverantör av guldstandard. Alla tjänsteleverantörer, inklusive deras leverantörskedjor, är skyldiga att arbeta ekologiskt och att mäta och dokumentera de utsläpp de producerar. I Café Moscow, som är den främsta "Bestival"-platsen, används dagsljus och belysningen reduceras till ett minimum och deras ventilationssystem används endast för att ventilera och inte för att kyla om möjligt. All catering för "Bestival" är vegetarisk eller vegansk. Syftet är att genomföra "Bestival" på ett långsiktigt och klimatneutralt sätt.