platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Stockholm Meeting Selection förvärvar driften av Lejondals Slott

Stockholm Meeting Selection utökar sin verksamhet och förvärvar driften av Lejondals Slott. Slottet är beläget vid Lejondalssjön i Bro och är en weekend- och mötesdestination som de anser har stor utvecklingspotential. Stockholm Meeting Selection driver sedan tidigare nio destinationer i Stockholmsområdet.

”Efter pandemin är det nu dags att blicka framåt och göra ytterligare nya satsningar, varav förvärvet av Lejondals Slott är ett steg i vår ambition att fortsätta utveckla vår verksamhet. Lejondals Slott är ett väldigt fint slott och passar perfekt in i vårt utbud av hotell- och restaurangupplevelser. Detta är också ett styrkebesked för Stockholm Meeting Selection efter denna långa tid av pandemi med all utmaning och ansträngning som det har inneburit. Det är också tack vare medarbetarnas kämpaglöd, uthållighet, flexibilitet, vilja att förändra och förbättra som vi nu har möjligheten att ta ytterligare steg i vår utveckling och framfart”, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection.

Fastigheten förvärvas av Manor House Estate AB som blir delägare tillsammans i ett ägarkonsortium med tillträde den 1 september. Säljande part är Chinax Gruppen.

”Jag kom i kontakt med Lejondals Slott redan 1986 då jag i mitt tidigare bolag, Svensk Inredning, genomförde ett inredningsuppdrag på slottet. En inledande diskussion med nuvarande ägare av Lejondals Slott påbörjades redan innan pandemin och jag är nu väldigt glad för att vi har landat i en överenskommelse”, säger Torbjörn Blomqvist.

Lejondals Slott är beläget vid Lejondalssjön i Bro och är ett av Sveriges yngsta slott. Slottet stod färdigt 1892, och uppfördes av friherrinnan Louise De Geer. Slottet har 102 hotellrum, 20 mötesrum, utomhusjacuzzi, bubbelpooler samt bastu. I köpet ingår även en herrgårdsbyggnad som har en stor utvecklingspotential. Nu är planen att skapa en helt unik destination, vilket möjliggörs med slottets fantastiska förutsättningar och läge.

”Jag fick en gång en fråga om vilket slott jag inte äger som jag tycker är vackrast? Jag svarade då Lejondals Slott”, tillläger Torbjörn Blomqvist.

”Vår ambition är att skapa en helt ny tidsepok i modern anda för Lejondals Slott”, säger Maria Norberg, vd för Stockholm Meeting Selection.

 


 

Om Stockholm Meeting Selection

Stockholm Meeting Selection driver en grupp hotell, konferens- och mötesplatser med en vision om att bjuda världen på livets goda. I gruppen ingår Hesselby Slott, Åkeshofs Slott, Ulfsunda Slott, Skytteholm Hotell & Konferens, Näsby Slott, Rosersbergs Slottshotell, Villa Lovik, Bosön, Sturegatan 15, Restaurang Hantverket, Lilla Slottskrogen & Restaurang Råkoko. Stockholm Meeting Selection ägs av Torbjörn Blomqvist.

Om Manor House Estate

Manor House Estate äger och förvaltar koncernens, helägda och delägda, fastighetsbestånd, bland andra Ulfsunda Slott, Villa Lovik, med flera. Manor House Estate ingår som ett helägt dotterbolag i en koncern med T Blomqvist Holding Sverige AB som moderbolag. I koncernen finns mångårig erfarenhet att utveckla och förädla slottsfastigheter i kommersiellt syfte och samtidigt behålla den traditionella slottsmiljön. Exempel på utvecklingsprojekt är Ulfsunda Slott, Hesselby Slott och Näsby Slott. Under 2021 avyttrades andelen i fastighetsbolaget Hesselby Slott AB.

Foto: Holger Ellgaard