platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Dubai befäster sin position som en ledande destination för globala events

Dubai befäster sin position som en ledande destination för internationella events under första halvåret 2022, och säkrat rättigheterna att vara värd för 99 stora konferenser, kongresser, incitamentreseprogram och andra möten under de kommande åren. Dessa vinster understryker Dubais övertygande affärsproposition, inklusive dess starka meritlista i att vara värd för storskaliga internationella evenemang och som en plattform för nätverk och kunskapsdelning.

Under de första sex månaderna av 2022 samarbetade Dubai Business Events (DBE), Dubais officiella kongressbyrå, med intressenter över hela emiratet och det bredare Förenade Arabemiraten för att registrera 99 framgångsrika budvinster. Dessa evenemang kommer att locka mer än 77 000 delegater och ge över 330 000 hotellrumsnätter under de kommande åren. I linje med den strategiska prioritet som lagts på att säkra affärsevenemang, är dessa budvinster inställda på att stärka Dubais evenemang, gästfrihet och relaterade turistsektorer, förutom att främja den bredare ekonomin genom att ta med expertis och kunskap från hela världen.

Ahmed Al Khaja, vd för Dubai Festivals and Retail Establishment, sa: "Inspirerad av visionen av Hans Höghet Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident och premiärminister i UAE och härskare i Dubai, att göra Dubai till framtidens stad och världens bästa plats att bo, arbeta och investera i, kommer affärsevenemang att fortsätta att vara en prioritet, som bygger på arvet från Expo 2020 Dubai och Dubais status som en destination där världen kan mötas.”

DBE lämnade in 200 anbud och förslag på internationella affärsevenemang under H1 2022, med flera anbud som ännu inte fastställts. Dubais framgångsrika evenemangsvinster 2022 hittills inkluderar den internationella kongressen för World Confederation for Physical Therapy (2023), IFOS ENT World Congress (2023), Congress of the Asia Pacific Orthopedic Association (2024) och International Congress of Endocrinology (2024).

Dessutom inkluderar viktiga företagsevenemang och incentiveresor som ska hållas i Dubai Sun Pharmaceuticals Industries årliga kongress och incentiveresa (2022) och IBM Best in Tech (2023).

"Framgången för vår budgivningsaktivitet under första halvåret 2022 visar det starka förslag Dubai erbjuder till föreningar, företag och andra organisationer runt om i världen. Våra anbud bygger på de meriter som staden har etablerat när det gäller att tillhandahålla en respekterad och attraktiv plattform för kunskapsdelning, professionell utveckling och nätverkande. Med flera internationella föreningar som tar med sig sina flaggskeppsevenemang till Dubai, kommer staden att vara i hjärtat av globala samtal och utveckling kring nyckelsektorer och innovationsområden”, tillade Al Khaja.

Budgivningsaktiviteten under de första sex månaderna drevs av det samarbetssätt som DBE använde i samarbetet med partners inom den offentliga och privata sektorn, inklusive regeringsdepartement, lokala föreningar och samhällen, universitet och andra institutioner, såväl som intressenter för affärsevenemang, inklusive mötesplatser , hotell, destinationsförvaltningsbolag och professionella kongressarrangörer. Framgången med Expo 2020 Dubai gav en plattform för att visa upp staden för beslutsfattare, och på ett avgörande sätt demonstrerade Dubais förmåga att effektivt vara värd för evenemang av alla storlekar och möta kraven från en internationell publik.

DBE var värd för flera delegationer under mässan och under hela H1 samtidigt som de interagerade med chefer från globala planerare och föreningar. Dessutom genomförde DBE roadshows och nätverkade genom sin närvaro på branschevenemang och mässor, såsom IMEX Frankfurt.