platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
British Airways skär bort 10 000 flygningar från vintertidtabellen

British Airways kommer att skära bort 10 000 kortdistansflygningar från vintertidtabellen i flygbolagets senaste stora förändring av sina planer.

Flygbolagets nya våg av inställda flygningar omfattar flyg från slutet av oktober till mars 2023 och är ett försök att minimera störningar under vintern. BA varnar för att vissa långdistansflygningar också kommer att påverkas. Förändringarna kommer att minska flygbolagets kapacitet i vinter med cirka åtta procent.

På kort sikt tvingas BA också att minska i genomsnitt 12 flyg tur och retur per dag från Heathrow fram till slutet av oktober, vilket kommer att påverka fler än 1 200 flygningar totalt, efter Heathrows förlängning av sitt nuvarande tak på 100 000 dagliga passagerare till den 29 oktober.

"Efter Heathrows beslut att förlänga sitt passagerartak gör vi justeringar av vårt kortdistansschema för de kommande två månaderna. Medan de allra flesta av våra kunder kommer att resa som planerat och vi skyddar viktiga semesterdestinationer under perioden, kommer vi att behöva göra några ytterligare avbokningar fram till slutet av oktober", säger flygbolaget i ett uttalande.

"Dessutom ger vi kunder som reser med oss ​​i vinter meddelande om vissa justeringar av vårt schema, vilket kommer att inkludera konsolidering av några av våra kortdistansflyg till destinationer med flera tjänster".

I juli ställde British Airways in cirka 10 300 flygningar från början av augusti till slutet av oktober. Flygbolaget avbröt också sista minuten-försäljningen på kortdistansflygningar från Heathrow i två veckor tidigare denna månad.