nyheter
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic Norra Bantorget får ny kostym

Scandic har tillsammans med Fastighetsaktiebolagets Folkets Hus i Stockholm kommit överens om ett nytt 15-årigt hyresavtal för Scandic Norra Bantorget i centrala Stockholm. I samband med det nya avtalet kommer hotellet, med start den 1 december 2022, totalrenoveras för att skapa en modern hotellupplevelse för nya och återkommande gäster. Hotellet återöppnas i ny kostym under hösten 2024 med cirka 25 nya hotellrum och en återcertifierad, Svanenmärkt hotelldrift enligt Svanens nya, tuffa kriterier.

Scandic Norra Bantorget är ett av bolagets trotjänare i Stockholm och ett uppskattat hotell av både affärs- och fritidsresenärer genom sitt nära läge till sevärdheter och Stockholm Centralstation. Kvarteret som huserar Scandic Norra Bantorget kommer under de närmsta två åren att genomgå moderniseringar. Genom det nya hyresavtalet har fastighetsägaren Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm och Scandic kommit överens om att Scandic Norra Bantorget ska totalrenoveras, en viktig byggsten för att bidra till kvartersutvecklingen.

"Det är mycket glädjande att vi fortsätter utvecklingen av vår befintliga hotellportfölj i syfte att säkerställa en fantastisk hotellupplevelse för alla våra gäster under många år framöver. Jag övertygad om att det nya kvarteret även i framtiden kommer att locka stockholmare och tillresta besökare till ett modernt hotell som har kommunikations- och kongressmöjligheter inom ett par stenkasts avstånd", säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

"Vi är mycket glada att vi kunnat teckna ett nytt hyresavtal med Scandic Hotels och fortsätta vårt fina samarbete med Scandic. Hotellet som har ett centralt läge vid Norra Bantorget kommer efter ombyggnationen att vara mycket konkurrenskraftigt och kunna erbjuda en förbättrad gästupplevelse. Bland annat så tillför vi sju nya stora dubbelrum på plan 14 med fantastisk utsikt över södra Stockholm", säger Lars Sandberg, vdFastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm.

Scandic Norra Bantorget kommer att inredas med Room Collection som är Scandics egendesignade rumskoncept. Hotellrummen byggs med inspiration från ett cirkulärt tänkande där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material med en livslängd på upp till 15 år. Hotelldriften återcertifieras enligt Svanens nya, tuffa kriterier som lanserades i december 2021. Miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn ligger till grund för certifieringen.

Scandic Norra Bantorget stänger den 1 december för totalrenovering och återöppnar igen i ny kostym under hösten 2024 där några av nyheterna är:

 

• Hotellet utökas med cirka 25 nya rum

• Ny restaurang, lobby och reception

• Nytt gym för hotellgäster

• Återcertifierad, Svanenmärkt hotelldrift enligt Svanens nya, tuffa kriterier.

• Room Collection, hotellrum som byggs med inspiration från ett cirkulärt tänkand