platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Europafrågor sätter Lund på kartan under EU Days Lund

För andra året i rad arrangeras EU Days i Lund, en öppen mötesplats för dialog och utbyte av idéer om EU:s och Sveriges framtid. Gemensamma europeiska samhällsutmaningar diskuteras sett till hur de påverkar samhälle och näringsliv i Skåne och Lund men även i förhållande till hur vår region bidrar till Europas framtid.

"Att vi gemensamt diskuterar lösningar på Europas utmaningar är viktigare än någonsin tidigare. Lund är som årets globala klimatstad, nod för mänskliga rättigheter i Norden och plats för världsledande forsknings- och innovationsmiljöer en naturlig värdstad för dessa samtal", säger Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande in Lund.

EU Days Lund 2022 arrangeras av Lunds kommun, Lunds universitet, EU-kommissionens representation i Sverige och Europa Direkt Lund i samarbete med ett flertal medarrangörer. Mötesplatsen vänder sig till offentlig sektor, näringsliv, akademi, EU:s institutioner, studenter och allmänhet för nätverkande och kunskapsutbyte. Tema som lyfts är bland annat europeisk säkerhetspolitik, EU:s handelspolitik i krigstider, mänskliga rättigheter samt den digitala och gröna omställningen.

"Vi har aldrig mött så allvarliga utmaningar som vi gör nu. Det gäller allt från den ryska aggressionen till att tackla klimatförändringen. Samarbete på EU-nivå spelar en viktig roll när det gäller att hitta lösningar på dessa problem. Därför välkomnar jag de breda diskussioner som ska föras på EU Days Lund-konferensen", säger Christian Danielsson, chef för EU-kommissionens representation i Sverige.

Nytt för i år är att allmänheten är välkommen båda dagarna. Mötesplatsen är kostnadsfri och anmälan görs på www.lund.se/eudays.

Den 20 september genomförs arrangemanget i Lunds universitets aula, i Palaestra och på AF-Borgen. Denna dag är på engelska.

Den 21 september är det fokus på ungdomsfrågor och vänder sig mot studenter, skolklasser, ungdomar och dig som arbetar med, beslutar eller har intresse av ungdomsfrågor. Denna dag, EU Day Youth, genomförs i Lunds universitets aula på svenska och kommer även att streamas.

 

Fakta

• EU Days Lund arrangeras den 20-21 september i LU Aula, Palaestra och AF Borgen.

 

• Program och anmälan: http://www.lund.se/eudays.

 

• Arrangörer är Lunds kommun, Lunds universitet, EU-kommissionens representation i Sverige och Europa Direkt Lund.

 

• Medarrangörer är Europaparlamentet, SIEPS, Mobile Heights, DigIT Hub, EURES, MUCF, LSU, Trelleborgs kommun, Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak/Tillväxtverket, Trans Europe Halles, Centrum för Europaforskning, Centre for European Studies at Lund University, IIIEE.