platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Hotel Astoria i Köpenhamn nomineras för bästa arkitektur

Hotel Astoria i Köpenhamn är nominerade i dagstidningen Berlingskes prestigefulla tävling Stadens Bästa 2022 i kategorin Stadens Bästa Arkitektur.

För 21:a gången har Berlingskes redaktion röstat fram Stadens Bästa. Här hedras de som gör Köpenhamn så speciellt och som alltid ser till att staden är levande och inbjudande. 15 kategorier presenteras där fem bidrag i vardera är med och tävlar.

Med hela fem stjärnor från redaktionen, är Hotel Astoria nominerat i kategorin Stadens Bästa Arkitektur. Den målande recensionen av hotellet bjuder på allt från historian och arkitekturen till designen och inredningen. Avslutningsvis möts man av orden; med den rätta blandningen av nöje och allvar väcks berättelsen om det framstående Hotel Astoria till liv igen.

Hotel Astoria ritades av välkände arkitekten Ole Falkentorp och öppnade första gången 1935. Med sitt nytänkande lyckades Falkentorp att, med den färdigställda byggnaden, skapa ett elegant stycke internationell modernism mitt i Köpenhamn. Nu har hotellet, efter en övergripande renovering, utvecklat ett koncept där historiska inslag kombineras med modern art déco-stil. Här har man tagit vara på originaldetaljer som genomsyrar byggnadens själ och personlighet, samtidigt som hotellets moderna känsla och faciliteter ska tilltala medvetna resenärer.

Vinnarna i de olika kategorierna röstas fram av Berlingskes redaktörer tillsammans med läsarna och presenteras efter att röstningen avslutats den 19:e augusti.

 

Läs mer på Nominerede: Byens Bedste Arkitektur (berlingske.dk)

 

För driften av Hotel Astoria står norska hotellföretaget CIC Hospitality och hotellet ingår i BWH Hotel Group under varumärket BW Signature Collection by Best Western.

 

Bilden: Tyvärr något beskuren.