nyheter
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
Please Contact me !!!! hacker0n3@proton.me
motor för utveckling
Dubai vinner anbud
för 232 business events för tiden fram till 2026.
nya jobb
Informationsteknik
fortsätter rekrytera välkända namn.
Hotell
Jacy’z Hotel & Resort
i Göteborg startar exklusiv chaufförservice.
event skapar möten
Para-VM visar upp Östersund
som en tillgänglig stad för evenemang.
Nytt jobb
Isabelle Lechtman
blir vd för Folkets Hus i Stockholm.
Mötesplats
Rekordår 2022
Nu vill Bjertorp slott bli landets främsta bröllopsdestination.

Jacyz hotell i Göteborg
kan bli Årets Bygge 2023.
events skapar möten
Väv 2022 i Halmstad
gav 18,5 miljoner kr i turismomsättning.
Event skapar möten
Piteå Business Tour
– nytt eventkoncept för näringslivet i Piteå.
RSS
rss_icon
Länkar
Radisson Red satsar på hållbarhet och kultur med ett nytt hotell i Oslo

Inspirerat av musik, konst, design och mode och beläget i Oslos levande och hålbarhetsfokuserade affärsdistrikt Økern Portal, har Radisson Red Oslo Økern äntligen slagit upp portarna. Hotellet erbjuder bland annat besökarna en unik takterrass med bar, uteservering och en imponerande utsikt över Oslos stadskärna.

Nyöppnade Radisson Red Oslo Økern ligger granne med det levande Økern Portal, bara 15 minuter med tunnelbana från Oslos centralstation, som är en del av ett stort hållbarhetsfokuserat affärsdistrikt. Här finns bland annat norra Europas största takträdgård, vars örter och grönsaker används av hotellrestaurangen och andra restauranger i området. Precis som Økern Portal är hotellet certifierat med certifieringsnivån "Excellent" från Breeam – ett av världens ledande system för att fastställa hållbarhet och miljöcertifiering för byggnader och större renoveringar. Certifieringen tar hänsyn till en byggnads lågpåverkande design, dess koldioxidutsläpp och anpassning till klimatförändringar samt dess skydd av ekologiska värden och biologisk mångfald.

Hotellets energicertifiering är klass A, vilket innebär att energinivån inte kommer att överstiga 140 kWh/kvm. Det använder regnfångare för att vattna sin takträdgård. Dessutom har Økern Portal egna energibrunnar som producerar 90 procent av värmen för hela området.

Alla rum och lokaler utmanar det normala och traditionella design- och hotellkonceptet. Radisson Red Oslo Økerns tydliga inriktning på design och konst är framförallt märkbar i hotellets 204 rum med unik inredning och konstnärliga detaljer, men syns också i hotellets övriga utrymmen. Du kan till exempel inte undvika att lägga märke till hotellets röda tiger vid huvudentrén, som speglar Oslos arv som "Tigerstaden" – namnet anspelar på norske poeten Bjørnstjerne Bjørnsons dikt som en gång beskrev Oslo som en tiger*. Även i hotellets takterrass på 12:e våningen återfinns en röd tigerstaty. Utöver exklusiva detaljer i inredningen och unik konst har hotellet 13 mötesrum med en maxkapacitet på 120 personer – alla utrustade med toppmodern teknik.

Hotellets 12:e våning sticker också ut med fina mötesrum, en unik RED Rooftop Bar samt en uteservering med Oslos bästa panoramautsikt från öst till väst. Under dagen används baren och uteserveringen som den perfekta platsen för att inspirera och väcka kreativitet hos både besökare och gäster. I slutet av arbetsdagen kan gästerna njuta av något gott i glasen samt en god matbit på terrassen och livemusik på scenen.

"Det här är det perfekta läget för vårt andra Radisson Red-hotell i Norge, efter öppnandet av Radisson Red Oslo Airport tidigare i år. Radisson Red:s kreativa filosofi passar bra ihop med Økern Portals grönområden och hållbara initiativ, och läget ger våra gäster den bästa utsikten över staden från takbaren och terrassens utomhusservering", säger Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President, Northern & Western Europe på Radisson Hotel.

"Att kunna öppna det här nya spännande hotellkonceptet i Oslo gör mig stolt. Vi vet att hållbarhet är en viktig fråga för dagens resenärer och vi arbetar alltid med att ta fram innovativa hotellupplevelser. Radisson Red Oslo Økern kombinerar hållbarhetsinitiativ med Radisson Hotel Groups ”Yes I Can!”-service samt Radisson Red:s lekfulla variationer på konventionella designer. Vi är övertygade om att gästerna kommer att uppskatta det", säger Jørgen Holte, General Manager för Radisson Red Oslo Økern.

Radisson Red Oslo Økern har som högsta prioritet att skydda gästernas och de anställdas hälsa och säkerhet, och tillämpar därför Radisson Hotels säkerhetsprotokoll (SGS). Radisson Hotel Group har utvecklat de djupgående protokollen för renlighet och desinfektion i samarbete med SGS, världens ledande företag inom inspektion, verifiering, testning och certifiering. Protokollen är utformade för att garantera gästernas säkerhet och sinnesfrid, från incheckning till utcheckning.