platsannonser
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Ingen hotellkris
– än så länge.

Rekordsommar för Höga Kusten
Internationella gäster har ökat med 40% sedan 2019.
Hotellnytt
Comwell Aarhus
har utsetts till det mest klimatvänliga hotellet i Danmark.
11-13 november 2022
Allt för hälsan tillbaka
– i år med fokus på kvinnohälsa.
25 april
Lansering av Fastighetsenergi 2023
– ny arena för framtidssäkrade byggnader
säkerhet för medarbetare
Riskline och Safeture
inleder ett samarbete.
Mässor är möten
Elmia Garden 2022
– storsatsning på hela mässupplevelsen.
hotellnytt
Comfort Hotel
växer i Göteborg
Hotellnytt
Rekord i antal hotellnätter
under H22 City Expo i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtunahöjden erbjuder personal bättre villkor när hela mötesindustrin skriker efter folk

Det senaste året har Sigtunahöjden, likt många andra mötesanläggningar gått igenom flera rekryteringsprocesser, samtidigt som man ska leverera proffsig service till återkommande kunder, något som sliter hårt på den personal som arbetar. Detta är inte hållbart i längden. Därför satte sig ledningsgruppen på Sigtunahöjden ned och frågade sig vad man kan göra som skapar skillnad och attraktiva villkor. Man funderade över hur verksamheten kunde stötta sina medarbetare och samtidigt attrahera nya medarbetare till mötesindustrin. Tyvärr är mötesindustrin känd för sina låga ob-ersättningar och då är det inte så konstigt att många väljer andra arbetsplatser med bättre villkor under obekväm arbetstid.

Det behöver ske en förändring för att få personal att vilja stanna kvar och göra mötesindustrin till en eftertraktad bransch och vi behöver kunna attrahera nya talanger. Denna stor utmaning tog ledningsgruppen på Sigtunahöjden med vd Lotta Boman, vice vd Lena Andersson och Ekonomi/HR-chef Maria Steiner på allvar, såg sig själva i spegeln och frågade, vad kan vi göra?

Med inspiration av handels ob-avtal, beslutade ledningsgruppen på Sigtunahöjden med att matcha handelsavtalets ob-ersättning, där den lägsta ersättningen är 70 procent av timlönen.

”Vi vill att våra duktiga medarbetare ska vilja jobba kvar här så länge som möjligt. En av dessa lösningar blev att visa uppskattning för deras arbete hos oss med en höjd OB”, säger Lena Andersson.