platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
Stor kongress för stadsträdgårdsmästare i Uddevalla i höst

Uddevalla kommer att vara platsen för en större kongress i höst för stadsträdgårdsmästare och alla andra som arbetar med gröna frågor i kommuner. Då blir det fokus på stadens parker, grönska och framtidsspaning inom stadsutveckling och hållbarhet. Redan i sommar kommer du att börja märka förberedelser inför konferensen i stadens parker.

Det är Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare och Uddevalla kommun som tillsammans arrangerar kongressen, och föreningen firar sitt 100-årsjubileum under mötesdagarna som är 31 augusti till 2 september. Bland annat planeras en guidning i Uddevallas centrala parker, en mängd föreläsningar och utdelning av föreningens Dalecarlicapris på Gustafsberg.

”Det är väldigt roligt att den planerade stadsträdgårdsmästarkongressen nu blir av, den fick skjutas upp ett par år på grund av pandemin. Vi har fått ett stort antal anmälningar från hela landet och vi hoppas att de kommer att uppskatta besöket i Uddevalla. Det är roligt att vi får visa upp vår vackra, gröna stad”, säger Sofia Stengavel, kommunekolog och samordnare för kongressen i Uddevalla kommun.

Nu i sommar kommer stadens parker att få en extra översyn. Fler växter kommer att planteras, både perenner, buskar och prydnadsgräs. Nya rabattstaket av armeringsjärn kommer att sättas upp i rabatter vid Cirkusparken, Sörkälleparken, Margretegärdeparken samt vid planteringarna vid Hanssonska bron och Järnbron. De lite palmliknande plantorna, dracena, som ingår i årets sommarblommor kommer tillsammans med de nya rabattstaketen att skapa en röd tråd och igenkänning mellan parkerna.

”Nu vill vi verkligen att det ska vara extra fint i våra parker inför kongressen. Efter sommaren kommer vi också att sätta upp mindre och permanenta skyltar i parkerna med QR-koder som leder vidare till mer information om respektive park. Vi ser verkligen fram emot konferensdagarna”, säger Sophia Pagerup, arbetsledare gata/park drift.