platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
Dubai värd för megaturism-event

MENA-regionen har fått ett växande inflöde av turister som driver tillväxten av attraktioner och destinationer.

MENA Attractions & Destinations Forum 2022 ska bland annat utforska kommande kultur- och fritidsprojekt och olika sätt att driva hållbar tillväxt för turismsektorn.

Till Dubai väntas över 300 internationella och regionala intressenter från olika  nyckelsektorer, inklusive regeringar, turistbyråer samt investerare.

Evenemanget syftar till att stödja länder i MENA-regionen att lägga strategier och implementera nya planer för att återöppna befintliga destinationer och attraktioner på ett säkert och hållbart sätt efter pandemin.

Med flera globala arv och religiösa platser, moderna attraktioner och fritidsdestinationer besöker över 50 miljoner turister regionen varje år.

Några viktiga utmaningar hindrar fortfarande regionen från att dra nytta av industrins fulla potential, särskilt med en förändrad demografi, infrastruktur, väderförhållanden och den tekniska utvecklingen.

Forumet ska fokusera på att utveckla varumärken för destinationer som vänder sig till en mångkulturell befolkning, konvertera kulturarv till nya attraktioner för att tillgodose olika befolkningssegment och dra nytta av live-underhållning för att öka antalet besökare.

Enligt Osama Khlawee, AVP Tourism Sites and Destination Development Leader, ska hänsyn tas till nuvarande och framtida ekonomiska, sociala och miljömässiga effekter. Därutöver ska man säkerställa korrekt förvaltning.

Hur marknadsföringen av MENA-destinationerna genomförs är betydelsefull för att locka nya investeringar, utveckla värdeskapande arbetstillfällen, rekrytera nya talanger och öka antalet innovationer i regionen.

Richard Krent, utvecklingsdirektör för Qiddiya, Saudiarabien, säger ”att destinationsutveckling kräver en intensitet av kreativt konstnärskap med en känsla av glädje som är förknippad med publiken”.

Deltagarna ska lära sig mer om museer och utvecklingen av kulturarv i MENA-regionen, hur man driver innovationer i nöjes- och vattenparker och bekanta sig med projekt relaterade till extremsporter och nöjesparker.

Tvådagarseventet innehåller oclså en serie seminarier med talare från bland annat World Tourism Association, turismministerier, kulturministerier och projekt- och underhållningsprojektutvecklare.

Talarna föreläser också om att förbättra besöksupplevelsen hos regionens destinationer och ekoturismens roll i hållbara utvecklingsprojekt.

Evenemanget organiseras och stöds av GM Events, ett Dubai-baserat event management-företag som har organiserat flera forum och utställningar för olika industrier i MENA-regionen.