platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
BotaniCar - Ride the future - 4 - 6 augusti

Norrvikens trädgårdar i Båstad kommer i sommar bli platsen för framtidens motorevenemang helt nytt i sitt slag. Under perioden 4-6 augusti samsas innovation, framtid och teknik med design, natur och passion. Tillsammans med en rad tunga namn från bilbranschen lyfts frågor kring framtidens trender och visioner. BotaniCar – Ride the future − blir ett event med fokus på både fordon, livsstil och trädgård som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

Under BotaniCar flyttar bilsalongen ut i det gröna. Framtidsvisionerna om en mer hållbar bilindustri bäddas in i grönska och de olika bilmodellerna visas på ett sätt man aldrig mött dem förut. Estetik blandas med debatt och samtalsforum kring framtidens teknik och hur vi på bästa sätt kan dra nytta av den. Det blir ett event som förutom bilutställning varje dag, bjuder på ett varierande program innehållande allt ifrån modevisning, föreläsningar om färger & trender inom bil & design och intressanta föredrag där kända varumärken kopplas till resande. Lyssna till våra partners innovationsresor och tankar kring produktutveckling i en snabb föränderlig bransch. KAK (Kungliga Automobil Klubben) genomför paneldebatter om framtidens mobilitet med företrädare från branschorganisationer, näringsliv, politiker och media. Upplev en modevisning uppförd av Beckmans Designhögskola i samarbete med DS Automobiles. Se världens mest exklusiva Rolls Royce med 1 miljon broderade rosenstygn. Lyssna till experter inom antika smycken, klockor och antikviteter. Eller varför inte utmana Anja Pärson & Filippa Rådin i Thules monter fredagen den 5 augusti i enklare aktiviteter och ställ frågor kring resor med taktält på bilen. Det blir dagar fyllda av framtidens innovationer, dagens trender, tillbakablickar på föregångare inom mode och ikoniska föremål och nedslag i vår samtid. Det blir ett program för hela familjen. Även de allra yngsta medlemmarnas intressen tillvaratas. Vad sägs om en körskola för de små?

BotaniCar blir en upplevelse som blandar skönhet med teknik, innovation med design och lust med fakta. Ett motorevenemang som utgår från dagens trender och framtidsvisioner. ”Genom BotaniCar möjliggörs ett innovativt grepp inom bilvärlden som samtidigt passar perfekt i vår trädgård. Det känns väldigt bra”, säger Ingrid Lövkrona Ljunggren, evenemangsansvarig.

 

Några höjdpunkter ur programmet

 

4-6 augusti Provkörning av bil: Under hela utställningsperioden finns möjlighet att provköra bilar från utställarna. Ta direkt kontakt med respektive utställare på plats.

 

4 augusti Framtidens hållbara bilism - hosted by KAK

Vi är mitt uppe i en teknikrevolution med utsläppsfria, tysta och säkra bilar men det saknas en vision om vad detta kan betyda för individer, näringsliv och samhällsplanering. Debatten har längre präglats av en negativ inställning till bilen och det är nu dags att lyfta fram hur vi ska kunna ta tillvara alla dess fördelar på bästa sätt. Seminarium med företrädare från branschorganisationer, näringsliv, politiker och media.

 

4 augusti Färgernas inverkan på oss:

Jannice Wistrand - Add Simplicity


4-5 augusti Rolls Royce Rose Phantom

Ayad Al Saffar visar upp sin vackra Rolls Royce Rose Phantom- Interiören till

bilen är skapad med en miljon stygn.

 

4-5 augusti: Modevisning

I samarbete med DS Automobiles & Beckmans Designskola

 

5 augusti: En bilresa från 1910-talet och in i framtiden

Under lördagen kompletterar vi den befintliga bilutställningen med

en ny spännande utställning i samarbete med Jaguarklubben

 

5 augusti: Föreläsning med klockexpert Per Ekelund från Antikurmakaren i Malmö

 

Följ med på en resa över tid och rum som tar dig till månen och tillbaka! Låt dig inspireras och stifta bekantskap med kända varumärken såväl som enskilda urmakare. Lär känna historien bakom världens mest ikoniska modeller och dess bärare. Välkommen in en värld där kunskap, precision och passion lett till tekniska innovationer som speglar såväl behov som drömmar.

 

5 augusti: Lyssna till Ebba Norelius, värderingskonsult konst, smycken & antikviteter

 

Följ med på en resa i modets underbara värld. Låt dig inspireras av några av 1900-talets mest inflytelserika kreatörer och tongivande modehus vars ideér och former inspirerar oss än idag. Välkommen in i Chanels, Guccis, Diors och Louis Vuittons med fleras magiska universum och ta del av de tankar och influenser som la grunden till såväl banbrytande design som ikoniska modeller.

 

5 augusti: Möt Anja Anja Pärson & Filippa Rådin i Thules monter

Besök Thules monter och passa på att utmana Anja Pärson och Filippa Rådin i enklare aktiviteter, eller ställ de frågor du har kring resande & boende med taktält och aktiva semestrar med barn.