platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
Från 50 till över 300 medarbetare på några månader – Jacy’z Hotel & Resort skapar arbetstillfällen

ESS Groups senaste stora satsning, Jacy’z Hotel & Resort öppnar i början på november, mitt i Göteborg. Det innebär att 300 personer kan se fram emot nya, spännande karriärmöjligheter och rekryteringsprocessen är redan i full gång. I tider då nya arbetstillfällen behövs är det ett viktigt arbete som pågår.

I veckan intervjuades över 150 personer när Jacy’z höll rekryteringsdagar för att hitta nya stjärnor till hotellet. Nästa stora rekryteringsevent planeras att hållas i augusti. 50 personer är redan anställda och i gång med förberedelserna inför öppningen. Dessa 50 personer ska nu, under kort tid, växa till en styrka på 300 personer.

”Jag är övertygad om att besöksnäringen är en otroligt bra ingång till arbetslivet där du lär dig att jobba i team, hantera människor och där du får utvecklas. Alla borde jobba inom besöksnäringen någon gång", säger Jimmy Olsson, vd på Jacy’z.

Ansvarig för rekryteringsprocessen är Marie Bäckström, nytillträdd HR Business Partner för Jacy’z. Hon har länge arbetat inom transportbranschen och har över 10 års erfarenhet från olika HR-roller. Närmast kommer hon ifrån Greencarrier som Human Resource Manager.

”Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här utmaningen tillsammans med mina nya kollegor. Hospitality-branschen är ny för mig, så jag vet redan nu att jag kommer att lära mig massor och utvecklas både yrkesmässigt och personligt”, säger Marie Bäckström.

Ambitionen på Jacy’z är hög. Det är inte bara fokus på gästupplevelsen, utan även på medarbetarresan. Under den så kallade preopening-processen är en viktig fråga hur man bäst tar hand om teamet som ska arbeta. Allt ifrån utbildningsplaner till personalmat och aktivitetskalendrar diskuteras.

”Även om rekryteringen är en utmaning i sig, är det egentligen först senare som arbetet börjar på riktigt. Målsättningen är ju att få behålla alla härliga människor som väljer att kliva på detta äventyr ihop med oss. Vi diskuterar allt ifrån detaljer som skall göra skillnad i vardagen, till hur vi utvecklar medarbetarna över tid. Jacy’z blir en stor anläggning och vi är dessutom en del av ESS Group, så det är viktigt för oss att känna till våra medarbetares långsiktiga ambitioner och att – tillsammans med dem – jobba mot de målen”, säger Marie Bäckström.

Jacy’z Hotel & Resort är en upplevelsefokuserad destination med 233 rum fördelat på två olika hotellkoncept, en pool club 100 meter upp i luften, två våningar avsedda för möten och event, tre restauranger och ett flertal olika barer.

 

Bilden: Jacys exteriör blir nåt alldeles extra den ocksåp. Foto: Markus Esselmark.