platsannonser
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Radisson Red i Oslo
satsar på hållbarhet och kultur.

visitBerlin:
11 miljoner övernattningar under första halvåret 2022.
positiv utveckling
Sigtunahöjden erbjuder personal bättre villkor
när hela mötesindustrin skriker efter folk.
MässNytt
Formex
öppnar den 23 augusti.
hotellnytt
Radisson Resort Plaza Skiathos
öppnar på Sporaderna.
nytt jobb
Easyfairs
utser Joachim Warnberg till tillfällig vd.
Event
Stor kongress för stadsträdgårdsmästare i Uddevalla i höst
Fokus på stadens parker, grönska och framtidsspaning inom stadsutveckling och hållbarhet.
flygtrafik
SAS satsar på Sälenfjällen och lanserar två nya linjer till Scandinavian Mountains Airport
Flyger internationella gäster direkt till flygplatsen från både Köpenhamn och Aalborg.
ny undersökning
Affärsresorna blir allt färre men allt mer ändamålsenliga
Enligt europeiska företagsledare är detta att vänta i en post-pandemisk värld.
Den 28-29 september
Dubai värd för megaturism-event
MENA Attractions & Destinations Forum 2022 förväntas locka över 300 aktörer.
RSS
rss_icon
Länkar
Från 50 till över 300 medarbetare på några månader – Jacy’z Hotel & Resort skapar arbetstillfällen

ESS Groups senaste stora satsning, Jacy’z Hotel & Resort öppnar i början på november, mitt i Göteborg. Det innebär att 300 personer kan se fram emot nya, spännande karriärmöjligheter och rekryteringsprocessen är redan i full gång. I tider då nya arbetstillfällen behövs är det ett viktigt arbete som pågår.

I veckan intervjuades över 150 personer när Jacy’z höll rekryteringsdagar för att hitta nya stjärnor till hotellet. Nästa stora rekryteringsevent planeras att hållas i augusti. 50 personer är redan anställda och i gång med förberedelserna inför öppningen. Dessa 50 personer ska nu, under kort tid, växa till en styrka på 300 personer.

”Jag är övertygad om att besöksnäringen är en otroligt bra ingång till arbetslivet där du lär dig att jobba i team, hantera människor och där du får utvecklas. Alla borde jobba inom besöksnäringen någon gång", säger Jimmy Olsson, vd på Jacy’z.

Ansvarig för rekryteringsprocessen är Marie Bäckström, nytillträdd HR Business Partner för Jacy’z. Hon har länge arbetat inom transportbranschen och har över 10 års erfarenhet från olika HR-roller. Närmast kommer hon ifrån Greencarrier som Human Resource Manager.

”Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här utmaningen tillsammans med mina nya kollegor. Hospitality-branschen är ny för mig, så jag vet redan nu att jag kommer att lära mig massor och utvecklas både yrkesmässigt och personligt”, säger Marie Bäckström.

Ambitionen på Jacy’z är hög. Det är inte bara fokus på gästupplevelsen, utan även på medarbetarresan. Under den så kallade preopening-processen är en viktig fråga hur man bäst tar hand om teamet som ska arbeta. Allt ifrån utbildningsplaner till personalmat och aktivitetskalendrar diskuteras.

”Även om rekryteringen är en utmaning i sig, är det egentligen först senare som arbetet börjar på riktigt. Målsättningen är ju att få behålla alla härliga människor som väljer att kliva på detta äventyr ihop med oss. Vi diskuterar allt ifrån detaljer som skall göra skillnad i vardagen, till hur vi utvecklar medarbetarna över tid. Jacy’z blir en stor anläggning och vi är dessutom en del av ESS Group, så det är viktigt för oss att känna till våra medarbetares långsiktiga ambitioner och att – tillsammans med dem – jobba mot de målen”, säger Marie Bäckström.

Jacy’z Hotel & Resort är en upplevelsefokuserad destination med 233 rum fördelat på två olika hotellkoncept, en pool club 100 meter upp i luften, två våningar avsedda för möten och event, tre restauranger och ett flertal olika barer.

 

Bilden: Jacys exteriör blir nåt alldeles extra den ocksåp. Foto: Markus Esselmark.