platsannonser
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Radisson Red i Oslo
satsar på hållbarhet och kultur.

visitBerlin:
11 miljoner övernattningar under första halvåret 2022.
positiv utveckling
Sigtunahöjden erbjuder personal bättre villkor
när hela mötesindustrin skriker efter folk.
MässNytt
Formex
öppnar den 23 augusti.
hotellnytt
Radisson Resort Plaza Skiathos
öppnar på Sporaderna.
nytt jobb
Easyfairs
utser Joachim Warnberg till tillfällig vd.
Event
Stor kongress för stadsträdgårdsmästare i Uddevalla i höst
Fokus på stadens parker, grönska och framtidsspaning inom stadsutveckling och hållbarhet.
flygtrafik
SAS satsar på Sälenfjällen och lanserar två nya linjer till Scandinavian Mountains Airport
Flyger internationella gäster direkt till flygplatsen från både Köpenhamn och Aalborg.
ny undersökning
Affärsresorna blir allt färre men allt mer ändamålsenliga
Enligt europeiska företagsledare är detta att vänta i en post-pandemisk värld.
Den 28-29 september
Dubai värd för megaturism-event
MENA Attractions & Destinations Forum 2022 förväntas locka över 300 aktörer.
RSS
rss_icon
Länkar
Nordens största forum för debatt och samtal om mänskliga rättigheter till Helsingborg 2023

Mänskliga Rättighetsdagarna, Nordens största forum för debatt och samtal om mänskliga rättigheter, förläggs till Helsingborg 2023. Konferensen arrangeras årligen i olika städer i Sverige och syftar till att lyfta frågor om mänskliga rättigheter högre upp på den politiska dagordningen.

Arrangemanget vill också bredda och fördjupa det offentliga samtalet om mänskliga rättigheter och erbjuda kunskap och metoder för praktisk tillämpning av de mänskliga rättigheterna på lokal, nationell och internationell nivå.

Mänskliga Rättighetsdagarna är ett forum initierat och arrangerat av civilsamhället och projektägare är föreningen Ordfront. Initiativet till att ansöka om att bli värdstad var ett gemensamt arbete mellan Helsingborg Convention and Event Bureau och Helsingborgs stads stadsledningsförvaltning. Helsingborgs stad är tillsammans med Region Skåne lokala värdar för arrangemanget.

- Det känns fantastisk spännande att Helsingborgs stad får stå som värd för Mänskliga Rättighetsdagarna 2023. Helsingborgs stad har höga ambitioner för mänskliga rättigheter och lika möjligheter för alla, vilket är en bärande del i stadens arbete för livskvalitet. MR-dagarna blir ett bra forum att lyfta frågorna och lära mer tillsammans med andra, säger Lars Thunberg (KD), ordförande i Beredningen för livskvalitet i Helsingborgs stad.

"Region Skåne ser frågor inom mänskliga rättigheter som en viktig nyckel för regional utveckling och tillväxt. Mänskliga Rättighetsdagarna kommer fylla på med ny kunskap och nya verktyg till alla som arbetar med dessa frågor inom såväl staden som hela regionen. Det betyder därför mycket för Skåne att under 2023 få välkomna denna viktiga konferens till oss", säger Annika Annerby Jansson, regionfullmäktiges ordförande (M) i Region Skåne.

Projektägaren Ordfront ser fram emot att samarbeta med kommuner, lokala myndigheter och civilsamhälle under kommande år för att skapa ett intressant och relevant arrangemang för Helsingborg och Skåneregionen.

"MR-dagarna är en central mötesplats för praktiker, forskare, myndighets- och kommunanställda, förtroendevalda och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Men den är också öppen för allmänheten och en stor del av forumet är dessutom gratis. I tider när mänskliga rättigheter, demokrati och allas lika värde ifrågasätts både i Sverige och på flera håll i världen är den mötesplatsen än viktigare", säger Anna Wigenmark, generalsekreterare för föreningen Ordfront.

Mänskliga Rättighetsdagarna kommer att genomföras på Helsingborg Arena den 23-25 november 2023.