platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
nytt jobb
Stylt anställer ny vd
och gör sitt bästa år hittills.
hotellnytt
Stureplansgruppen
tar över Avalon Hotel i Göteborg.
hotellnytt
Jacy’z intar ytterligare en våning i skyskrapan
– lanserar Sky Affairs.
september 2023
Draken
blir ny nöjesdestination i Göteborg.

The Winter Cycling Congress
kommer till Sverige.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn – nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang

Scandic Spectrum, ett nytt och livfullt hotell i Danmarks huvudstad har nu öppnat. Hotellet ligger i centrala Köpenhamn och är med sina 632 rum, en rymlig wellnessavdelning, två restauranger, takbar och stora evenemangsytor, bolagets största hotell. Scandic Spectrum kommer också att stå värd för en mängd sociala evenemang för såväl gäster som köpenhamnsbor.

Scandic Spectrum ligger vid vattnet i centrala Köpenhamn och är Scandics 30:e danska hotell. Hotellet erbjuder moderna faciliteter med nordisk känsla samt hållbara kulinariska upplevelser i två restauranger och ett förstklassigt spa i den stora wellnessavdelningen.

"Som namnet antyder erbjuder Scandic Spectrum ett brett utbud av upplevelser. Vår vision är att vara ett dynamiskt och välkomnande hotell både inne och ute. Jag är oerhört stolt idag över att öppna detta fantastiska hotell tillsammans med mina 130 kollegor. Vi ser mycket fram emot att få välkomna gäster och lokalbor till hotellet för att bo, spendera dagen i vårt spa, smutta på en hantverkscocktail på takterrassen eller träffa vänner för en social matupplevelse", säger Kirsten Glente Grindsted, Hotelldirektör på Scandic Spectrum.

Scandic Spectrum designades av Dissing + Weitling, där Space Copenhagen ansvarar för inredningen som är inspirerad av den nordiska livsstilen och refererar till både naturen och den historiska industrihamnen i närheten. Detta märks i materialvalet som glas, betong och stål medan nordisk naturskönhet återfinns i användningen av sten, trä och en nedtonad färgpalett och inte minst på takterrass och i två lummiga innergårdar på bottenvåningen.

Scandic Spectrum har som mål att erbjuda en ny typ av hotellupplevelse där gästerna kan njuta av en god natts sömn samt en mängd spännande upplevelser. Av denna anledning är wellnessavdelning och evenemangsutrymmen också öppna för allmänheten. Dessutom kommer Scandic Spectrum att stå värd för ett antal evenemang, inklusive sociala middagar, konserter och frågesportkvällar som är öppna för gäster och köpenhamnsbor.

"Som den största hotelloperatören i Norden och baserat på många års erfarenhet av att driva hotell ser vi stor potential i detta nya och annorlunda hotell. Det erbjuder ett brett utbud av upplevelser oavsett om du är på en weekendresa i Köpenhamn, letar efter en unik konferenslokal, vill njuta av våra spafaciliteter eller en händelserik social tillställning", säger Søren Faerber, chef för Scandic Danmark.

Scandic Spectrum erbjuder även en stor wellnessavdelning inspirerat av Norden med sina skogar, fjordar och berg. Här kan gäster njuta av den 25 meter långa poolen, ångrum, en Rasul-termisk lerbehandling och ett utbud av spabehandlingar med naturliga och hållbara produkter.

Hotellet har även nio konferensrum på översta våningen, varav flera har tillgång till takterrassen, samt fyra evenemangslokaler som rymmer fler än 300 personer.

Hållbarhet är en integrerad del av Scandic Spectrums DNA och hotellet är certifierat enligt Svanens nya tuffa krav som inkluderar ett särskilt fokus på minskad klimatpåverkan. I praktiken innebär det att Scandic Spectrum kommer att fokusera på att minska energiförbrukningen och CO2 -utsläppen, öka användningen av miljömärkta rengöringsprodukter och servera mer miljövänlig mat samtidigt som matsvinnet minskar. Hållbarhet spelar också en viktig roll på hotellets två restauranger, Ansvar och Nordbo, som båda fokuserar på ekologiska råvaror av hög kvalitet från lokala leverantörer.

"Hållbarhet har spelat en viktig roll på Scandic sedan starten och som det största hotellföretaget i Norden har vi också ett ansvar att ständigt utvecklas och föregå med gott exempel för hela branschen. Jag är stolt över att det är integrerat i alla aspekter av Scandic Spectrum, speciellt i våra unika restauranger som visar hur vi kan vara en del av lösningen utan att kompromissa med kvaliteten", säger Søren Faerber.

På översta våningen på restaurangen Ansvar – Greenery Lab har kocken Martin Sørensen, som tidigare arbetat på Michelinstjärniga restauranger som Noma i Köpenhamn och Restaurant Amador i Tyskland, skapat en växtbaserad matupplevelse som bygger på ekologiska, lokala råvaror och alternativa proteiner och innehåller grönsaker och örter från restaurangens stadsträdgård. Med fokus på hållbarhet är även dryckesmenyn ekologisk och servisen kommer från hållbara leverantörer.

Den andra mer avslappnade och informella restaurangen, Nordbo, som ligger på bottenvåningen, är inspirerad av en nordisk livsstil och fokuserar på ”hygge”, värme och eld. Nordbo serverar skaldjur, pizza och pasta gjorda på huvudsakligen lokala råvaror samt egna charkuterier.

Efter öppningen av Scandic Spectrum driver Scandic nu 14 hotell i Storköpenhamn med totalt 3 786 rum.

 

Fakta om Scandic Spectrum:

• 6 våningar, takterrass

• Hotellyta: 42 000 m2 inklusive stor parkeringsyta

• Antal rum: 632

• Tillgänglighetsrum: 40

• Konferensrum: 9

• Sittplatser i Nordbo restaurang & bar: 150

• Sittplatser i lobbybaren: 80

• Sittplatser i restaurang Ansvar: 120

• Sittplatser i Ansvar bar: 60

• Wellnessområde

• Kafé

• Evenemangsutrymmen

• Arkitekt, byggnad: Dissing+Weitling Arkitektfirma A/S

• Arkitekt, interiör: Space Copenhagen

• Fastighetsägare: Havfonn AS och Hathon Holding AS

• Byggår: 2019–2022

• Miljöcertifiering: Svanenmärkt