platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
nytt jobb
Stylt anställer ny vd
och gör sitt bästa år hittills.
hotellnytt
Stureplansgruppen
tar över Avalon Hotel i Göteborg.
hotellnytt
Jacy’z intar ytterligare en våning i skyskrapan
– lanserar Sky Affairs.
september 2023
Draken
blir ny nöjesdestination i Göteborg.

The Winter Cycling Congress
kommer till Sverige.
RSS
rss_icon
Länkar
The Park flyttar in i Forskaren – Förstärker mötesplats för life science

The Park växer nu ytterligare med en satsning för att bygga ett community för life science. Coworkingaktören har slutit ett avtal om 2 530 kvm i Vectura Fastigheters projekt Forskaren. Detta nya globala nav för innovation mitt i hjärtat av Hagastaden kommer bli en plats där akademi, näringsliv, forskning och vård möts och samverkar. För The Park blir fokus för denna senaste etablering att skapa en kreativ plats spetsad för innovation och samarbete inom life science området.

Inom Forskarens runda väggar kommer The Park under Q1 2024 etablera sin fjärde coworking yta i Stockholm. Det blir också bolagets första gren i sitt nätverk med life science profil. The Park kommer att fokusera på mångfald och att skapa samverkan mellan life science aktörer i huset och allmänheten. De kommer arbeta med att attrahera de största talangerna genom att, bland annat, anordna evenemang, bidra till lärande, personlig utveckling och skapa ett ekosystem med stark kultur för innovation.

“Vi är mycket glada och hedrade över detta samarbete och vi ser fram emot att välkomna nya och befintliga medlemmar till en fantastisk arbetsmiljö i Forskaren. Vi kommer erbjuda ett omfattande serviceutbud i en dynamisk miljö där nätverkande, hälsa och lärandet är en naturlig del under en arbetsdag", säger Helena Rex, vd på The Park.

Inom sin förhyrning kommer The Park att etablera cirka 270 arbetsplatser fördelat på öppna landskap och kontorsrum, för att skapa en variation och mångfald av organisationer i Forskaren. Nyetableringen möjliggör för fler möten inom hälsosektorn genom ett nytt community och en kreativ plats för samarbeten. Tillsammans med andra aktörer i huset kommer The Park att verka för att Forskaren blir en välkomnande plats för alla. Målet är en destination som väcker nyfikenhet för de vetenskaper som syftar till att förbättra liv och hälsa.

Med ett noggrant designat koncept har The Park skapat ett självbärande ekosystem inom coworking som är inriktat på att främja utveckling och tillväxt i företag av alla storlekar. The Park erbjuder en arbetsplats som har allt under ett tak. En professionell relation, en digital produktion, ett inspirerande möte och personlig service finns alltid nära till hands. Detta skapar rätt förutsättningar för en god psykisk hälsa och framgångsrikt hållbart företagande. På The Park skapas en hög flexibilitet och en dynamik för alla från start-ups till större etablerade företag och organisationer.

“Vi ser nu fram emot att fortsätta utveckla det befintliga nätverket av närmare 1500 medlemmar och vara med att bygga ett än starkare community inom Life Science, med nya spännande bolag och events på Forskaren och i Hagastaden", säger Micke Ahlström, grundare av The Park.

Vectura som äger och driver projektet Forskaren ser satsningen som en stor möjlighet att attrahera talanger, studenter, forskare och scale-up bolag och skapa samverkan med världsledande life science organisationer, för att tillsammans bidra till tillväxt och innovation.

“Vi är otroligt glada över vårt inledda samarbete med The Park och hela konceptet som går linje med det vi sökt för Forskaren. The Parks idé som bygger på möten mellan människor är precis det som utgör visionen för Forskaren, få människor och verksamheter att mötas, samverka och växa tillsammans. The Park har, precis som vi, höga ambitioner och vill bidra till helheten i huset. Jag är övertygad om att Vectura tillsammans med The Park kommer kunna bidra till att Hagastaden blir ett av världens främsta områden för life science", säger Micael Averborg, Affärsutvecklingschef på Vectura.

Produktionen av Forskaren pågår och i nuläget är större delen av fasaden på plats. The Park flyttar in när huset förväntas stå klart vid årsskiftet 2023-2024.