platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
mässor skapar möten
Växande intresse
för Automationsdagen.
Nytt jobb
Emil Ekberg,
ny GM på Nordic Light Hotel.
Kongress & Konsert
Renoveringen av Elmia
ger nya möjligheter.
Hotell
Prags hotellmarknad
fortsätter utvecklas positivt.
Kongress
Borås demokratiarbete
uppmärksammas internationellt i Grenoble.
nytt jobb
Stylt anställer ny vd
och gör sitt bästa år hittills.
hotellnytt
Stureplansgruppen
tar över Avalon Hotel i Göteborg.
hotellnytt
Jacy’z intar ytterligare en våning i skyskrapan
– lanserar Sky Affairs.
september 2023
Draken
blir ny nöjesdestination i Göteborg.

The Winter Cycling Congress
kommer till Sverige.
RSS
rss_icon
Länkar
Hur hållbar är din stad? Stockholm tar förstaplatsen.

CORPORATE KNIGHTS Sustainable Cities Index rankar 50 globala städer på luftkvalitet, utsläpp, förnybar energi och andra hållbarhetsåtgärder.

Corporate Knights Sustainable Cities Index är världens första interaktiva, publikbaserade hållbarhetsindex för städer. Sedan indexet gick live den 15 juni 2022 kan lokala myndigheter logga in på deras användarvänliga datahub, tillhandahålla 15 enkla datapunkter och kommuner från hela världen kan vara med i en jämförande bedömning av viktiga hållbarhetsmått. Den interaktiva datahubben kommer att främja engagemang med de deltagande städerna och skapa ständiga förbättringar av indexet.

Corporate Knights har utnyttjat ledande världsexperter och med deras 20-åriga erfarenhet av betygssättning och rankning och tar fram ett kortfattat och robust index som spårar 12 nyckelindikatorer för urban hållbarhet relaterade till klimatförändringar, luftkvalitet, markanvändning, transport, vatten, avfall, politik och motståndskraft.

Forskningsavdelning på Corporate Knights har fokus på det kvantitativa, resultatfokuserade indexet med en initial grupp på 50 städer som använder offentliga data som kommer att utvecklas när städer själva besöker den interaktiva datahubben och skickar in sina mätvärden till databasen. Så här ser den första publicerade mätninbgens resultat ut:

 

1.Stockholm 2. Oslo 3. Köpenhamn, 4. Lahtis 5. London 6. Helsingfors 7. Tokyo, 8. Vancouver, 9. Toronto, 10. Berlin 11. Ottawa 12. Kapstaden 13. Madrid, 14. Curitiba/Brasilien 15. Accra, 16. San Francisco 17. Paris 18. Halifax 19. New York City 20. Montreal

2022 Sustainable Cities Index är sammansatt av 12 kvantitativa indikatorer på miljömässig hållbarhet. Metoden är enkel: för var och en av indikatorerna samlas de nödvändiga datapunkterna in, antingen från offentliga datakällor eller direkt från städerna själva, genom Corporate Knights interaktiva datanav.

Värdena för var och en av de 12 indikatorerna konverteras till en poäng 1,0. Baserat på poängen för varje indikator kommer varje stad att få ett bokstavsbetyg och rangordning för sin totala poäng på indexet. Detaljerad poängmetod finns tillgänglig i det fullständiga metoddokumentet.

Som den vinnande staden i 2022 Sustainable Cities Index-universum utsågs Stockholm,och därmed ledande inom urban hållbarhet. Den har de lägsta Scope 1-växthusgasutsläppen per capita i Europa, så det är ingen överraskning att den svenska huvudstaden har några av de bästa luftkvaliteterna i europeiska städer, även om många i Stockholm kanske inte upplever det så. Både invånare och besökare njuter av Stockholms rikedom av öppna ytor, som Djurgården och Ivar Los Park. Stockholmarna har också det lägsta antalet fordon per hushåll av europeiska städer i 2022 års indexuniversum och väljer mer hållbara transportsätt, vilket knappast känns för oss som kommer till Stockholm från andra städer i Sverige.