platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Helsingfors flygplats bäst i norra Europa

När passagerarna får bestämma så valde de Helsingfors flygplats som den bästa flygplatsen i norra Europa i den globala kundnöjdhetsundersökningen för flygplatser som genomförts av Skytrax. 2022 World Airport Award delades ut till Finavia vid evenemanget Passenger Terminal i Paris den 16 juni 2022.

"År efter år fortsätter Helsingfors flygplats att vara rankad bland de bästa flygplatserna i världen. Jag är glad för att passagerarna uppskattar vår flygplats och har litat på oss även under den svåra Covid-19-perioden", säger Ulla Lettijeff, Finavias flygplatsdirektör.

"Hundratals företag arbetar på  flygplatsen och sysselsätter tusentals människor. Tillsammans har de varit med och skapat flygplatsens smidiga tjänster som våra kunder uppskattar, vilket gör att Helsingfors flygplats sticker ut från andra flygplatser runt om i världen", säger Ulla Lettijeff..

"Jag vill tacka alla anställda på Helsingfors flygplats för det goda arbete de gör för att skapa en utmärkt kundupplevelse. Denna utmärkelse ger oss en stark grund för att ta steg mot framtiden när flygresorna återhämtar sig från covid-19-pandemin", säger Ulla Lettijeff.

Edward Plaisted, vd för Skytrax, gratulerade Helsingfors flygplats till att ha blivit utsedd till den bästa flygplatsen i norra Europa.

"De senaste två åren har varit mycket svåra för många flygplatser runt om i världen. De har varit tvungna att kämpa med olika covid-19-restriktioner och har mött en aldrig tidigare skådad förlust av passagerare. Eftersom flygresorna nu återvänder i snabb takt kommer Helsingfors flygplats att kunna möta den höga nya efterfråganför på våtra tjänster på ett bra sätt", säger Plaisted i ett pressmeddelande.

Skytrax-undersökningen är en global passagerarundersökning som mäter flygplatsernas servicenivå och omfattar mer än 550 flygplatser runt om i världen. Passagerarna utvärderar nivån på flygplatsernas tjänster och produkter under hela passagerarresan från terminalentrén till sin plats på flygplanet.

Den aktuella undersökningen omfattar en åtta månader lång period från hösten 2021 till våren 2022. Skytrax gav priset till Helsingfors flygplats för femte gången.

Priset för bästa flygplats i norra Europa delades ut till Finavia vid passagerarterminalevenemanget i Paris den 16 juni 2022. Priset togs emot av Timo Järvelä, Finavias vice vd med ansvar för Helsingfors flygplats terminalprocesser.