platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Ekenäs Gård på Österlen öppnar i ny regi efter omfattande renovering

Ekenäs Gård på Österlen öppnar med nya ägare och efter mer än två års renovering. Beläget i Kivik bland rapsfält, äppelträd och vita sandstränder träder det lilla gårdshotellet fram med sju gårdssviter i två plan och gårdens restaurang “Orangeriet”. Bakom verksamheten står Jessica Järvås och Johan Bergdahl med familj.

Jessica kommer närmast från femstjärniga 1909 Sigtuna Stads Hotell utanför Stockholm, där hon som hotelldirektör och vd startade, drev och förvaltade hotellet under 17 års tid.

”Jag har alltid brunnit för design, kvalitet och ett starkt koncept, där man hittar rätt balans utifrån förutsättningar, timing, miljö och målgrupp. Allt har sin tid, och just nu känns det här helt rätt i tiden".

På Ekenäs Gård ska kvalitet och komfort vara i fokus där ledorden avslappnat och personligt får styra.

I den lilla gårdsrestaurangen Orangeriet som också drivs av familjen ryms endast 16 sittplatser där inspiration till menyn hämtas från södra Europa och baseras på råvaror från säsong, den egna köksträdgården och lokala gårdar.

“Vår meny bygger på en stark passion för hantverk där vi utifrån råvaran skapar något som är gott, vällagat och okomplicerat. Passion för hantverk genomsyrar även vinlistan som primärt består av väl utvalda naturviner”.

Gårdshotellet med restaurang premiäröppnar den 1 juli i sommar och har öppet för middag onsdag till lördag.