platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Ekenäs Gård på Österlen öppnar i ny regi efter omfattande renovering

Ekenäs Gård på Österlen öppnar med nya ägare och efter mer än två års renovering. Beläget i Kivik bland rapsfält, äppelträd och vita sandstränder träder det lilla gårdshotellet fram med sju gårdssviter i två plan och gårdens restaurang “Orangeriet”. Bakom verksamheten står Jessica Järvås och Johan Bergdahl med familj.

Jessica kommer närmast från femstjärniga 1909 Sigtuna Stads Hotell utanför Stockholm, där hon som hotelldirektör och vd startade, drev och förvaltade hotellet under 17 års tid.

”Jag har alltid brunnit för design, kvalitet och ett starkt koncept, där man hittar rätt balans utifrån förutsättningar, timing, miljö och målgrupp. Allt har sin tid, och just nu känns det här helt rätt i tiden".

På Ekenäs Gård ska kvalitet och komfort vara i fokus där ledorden avslappnat och personligt får styra.

I den lilla gårdsrestaurangen Orangeriet som också drivs av familjen ryms endast 16 sittplatser där inspiration till menyn hämtas från södra Europa och baseras på råvaror från säsong, den egna köksträdgården och lokala gårdar.

“Vår meny bygger på en stark passion för hantverk där vi utifrån råvaran skapar något som är gott, vällagat och okomplicerat. Passion för hantverk genomsyrar även vinlistan som primärt består av väl utvalda naturviner”.

Gårdshotellet med restaurang premiäröppnar den 1 juli i sommar och har öppet för middag onsdag till lördag.