platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic tar över Hotel Opus i Danska Horsens

Scandic Hotels har tecknat avtal om att ta över Hotel Opus i den danska staden Horsens på Jylland. Med närhet till natur, kultur och shopping och inrymd i en byggnad i modern skandinavisk arkitektur är hotellet redan ett välkänt landmärke i staden. Förutom flertalet konferensytor och en bankettlokal inhyser hotellet även 132 rum, en wellnessavdelning och restaurang. Avtalet är ett långsiktigt hyresavtal som träder i kraft i oktober 2022.

I toppmoderna hotell- och konferensfaciliteter med en utsikt över naturreservatet Nørrestrand och med Horsens centrum runt knuten ligger Hotell Opus. Fastigheten som inrymmer hotellverksamheten är byggd i skandinavisk arkitektur med ljusa, öppna ytor och en stor terrass som öppnas på sommaren. Hotellet attraherar konferensgäster från alla delar av landet men även fritidsresenärer som lockas till området för dess kultur eller närhet till naturen. I och med det nya avtalet som slutits mellan Scandic Hotels och Munkebjerg Gruppen kommer hotellet att drivas i Scandics regi från och med första oktober 2022 och gå under namnet Scandic Opus Horsens.

"Vi har haft en god dialog med Munkebjerg Gruppen och är väldigt glada att få möjlighet att ta över detta fantastiska hotell. Vi känner väl till regionen som attraherar både affärs- och fritidsresenärer och där vi ser en fortsatt stark hotellefterfrågan. Genom att välkomna detta nya hotell till vår familj ser vi stora möjligheter att fortsätta att utveckla besöksnäringen i området", säger Søren Faerber, Chef för Scandic Hotels Danmark.

"Vi är glada att, med Hotel Opus Horsens, ingå samarbete med Scandic Hotels, en skicklig hotelloperatör som delar våra värderingar. Efter 50 år av att driva hotell känns det bra att ta ett steg tillbaka och fortsätta driva fastigheten med Scandic som hyresgäst", säger Hans Geschwendtner från Munkebjerg Gruppen.

Scandic har sedan tidigare ett hotell i Horsens, Scandic Bygholm Park, som bolaget lämnar när kontraktet löper ut vid årsskiftet. Med övertagandet av Hotel Opus kommer Scandic att ha 132 hotellrum i Horsens framåt och säkrar således en fortsatt stark ställning i regionen.