platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Historiska Scandic Holmenkollen Park återöppnar i ny kostym

Scandic Holmenkollen Park i Oslo har en 128 år lång historia. Idag återöppnar hotellet efter en 15 månader lång totalrenovering. Hotellet har 376 rum fördelat på tio byggnader och med sitt unika läge i Oslo välkomnas gäster från alla världens hörn tillbaka till ett unikt destinationshotell på Østlandet.

Scandic Holmenkollen Park har under de senaste 15 månaderna varit föremål för en omfattande renovering, där hotellets rika historia har förenats med moderna lösningar och koncept. Ombyggnaden har varit ett samarbete mellan Scandic och fastighetsägarna Eiendomsspar och Rica Eiendom och totalt har 31 000 kvadratmeter genomgått totalrenovering som bland annat givit plats åt 27 nya rum.

Under renoveringen har hotellets gym- och spafaciliteter uppgraderats och utökats till 1 500 kvadratmeter, samtidigt som den nya mötes- och konferensavdelningen kommer att kunna husera upp till 1 200 personer. Historia och konst kommer att spela en viktig roll och berätta den färgstarka historien om ett hotell som besökts av några av världens största konstnärer.

I den unika Drakbyggnaden som konstruerats i klassisk norsk dragestil har 27 unika rum och sviter skapats och i restaurangen möter det traditionella det moderna. I á la carterestaurangen Holmenkollen Park Bistro & Bar, lanseras ett unikt våffelkoncept där den traditionella våfflan tas till nästa nivå och gäster kan istället avnjuta en öl- och vetevåffla med löjrom, gräddfil, picklad lök och äggula. I Dragbyggnaden återfinns en välsorterad vinkällare som med fördel besöks innan en trerätters middag med fokus på norska råvaror serveras i hotellets restaurang.

"Det här markerar början på en ny era för Scandic Holmenkollen Park. Hotellet har en historia som sträcker sig 128 år tillbaka i tiden och genom renoveringen och moderniseringen har vi förberett oss för framtiden. Vi har ett unikt läge på toppen av Oslo, och vi ser nu mycket fram emot att välkomna de första sommargästerna", säger Claus Petersen, Hotelldirektör på Scandic Holmenkollen Park.

Hotellet strategiska läge med sin närhet till natur och stadskärna gör det till attraktiv destination för både nationella och internationella gäster. Genom sitt naturnära läge och de enastående vyerna ger de arkitektoniska byggnaderna hotellupplevelsen en alldeles speciell inramning.

"Scandic Holmenkollen Park har ett fantastiskt läge precis där staden möter naturen och är ett hotell som attraherar en bred målgrupp. I en tid då många vill semestra i Oslo är det ett privilegium att kunna återöppna hotellet och samtidigt ytterligare kunna tillgängliggöra 376 rum på Oslos hotellmarknad", säger Asle Prestegard, Chef för Scandic Hotel Norge.

På Scandic Holmenkollen Park har hållbarhet varit en viktig faktor under renovering. Hotellet är Svanenmärkt, där bland annat miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn ligger till grund för Nordens tuffaste miljöcertifiering.

Scandic har under ett antal år arbetat systematiskt med att minska matsvinnet på bolagets hotell. Scandic Holmenkollen Park blir pilothotell för ett nytt projekt som ska minska svinnet ytterligare. Med hjälp av ny mjukvara kommer allt matavfall att registreras och synliggöras för medarbetarna och de får även löpande information som säkerställer att lagrad mat inte slängs i onödan. Utöver detta kommer det även att arbetas för att minska svinnet genom samarbetet tillsammans med Too Good To Go. Byggnaderna är också designade för att uppnå Norges främsta miljöcertifiering för byggnader, BREEAM-NOR.

"Det är med stor glädje och stolthet som vi idag återöppnar denna hotellpärla. Det här är den största renoveringen vi någonsin genomfört och resultatet är ett toppmodernt hotell som inte bara sticker ut i Norge, utan även internationellt", säger Christian Ringnes, vd för Eiendomsspar,

"Vi har nu ett hotell som är väl rustat för framtiden, och jag har stor tilltro till att nya Scandic Holmenkollen Park kommer att göra det ännu mer attraktivt och spännande att besöka vår huvudstad", säger, Jan Erik Rivelsrud, ägare och styrelseledamot i Rica Eiendom.

Genom öppningen av Scandic Holmenkollen Park har Scandic nu 19 hotell med totalt 4 211 rum i drift, i Oslo.

 

Fakta om Scandic Holmenkollen Park:

10 byggnader

Hotellyta: 36 000 kvadratmeter

Rum: 376

Familjerum: 14

Tillgänglighetsrum: 24

Djurrum: 17

Allergivänliga rum: 359

Antal bäddar: 1 200

Sittplatser i bar och restaurang: 450

Coworkingplatser: 8

Gym

Arkitekt: Metropolis och Mellbye

Fastighetsägare: Eiendomsspar och Rica Eiendom

Byggår: 1894

Entreprenad: LS Entreprenør och SBA Entreprenør

Miljöcertifiering: Svanenmärkt