platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Stort intresse för Euro Mine Expo 22 – fönstret för framtidens gruvdrift

När Euro Mine Expo 2022 öppnade igår den 14 juni i Skellefteå var det med den mest omfattande konferensen och den längsta listan sponsorer sedan starten 2008. Kön till utställarplatser har också varit lång.

"Intresset är stort. Konferensen är fullbokad, bara digitala biljetter återstår och flera av sidoeventen har endast ströplatser kvar", säger Sinnika Sjunnesson, projektledare för Euro Mine Expo.

Årets Euro Mine Expo har fullbokad mässa och den mest omfattande konferensen med flest talare hittills. Det är också fler sidoevent, fler field trips och den längsta listan med sponsorer hittills. Som sponsorer kan nämnas Boliden, LKAB, Aspentech, Bosch Rexroth/Hägglunds, Siemens, Sandvik, EIT Raw materials och Skellefteå kommun.

"Vi är fönstret för framtidens gruvdrift. Gruvindustrin står inför en spännande utveckling, både vad gäller teknik och metoder. Företag i regionen arbetar med spännande samarbetsprojekt inom exempelvis nya brytningsmetoder på större djup, fossilfri gruvbrytning, elfordon och hållbar gruvdrift. För de som följer den svenska gruvindustrin är det uppenbart att det är spännande tider vi lever i", säger Sinnika Sjunnesson, projektledare Euro Mine Expo.

"Euro Mine Expo hålls i centrum av en av Europas starkaste nav för såväl mineraler som gruvkompetens. Men den hålls också i centrum för över 1000 miljarder kronor i investeringar", säger Sinnika Sjunnesson.

Hon är mycket nöjd med det engagemang som visats i att utveckla konferensprogrammet som kommer att ta upp många av de mest spännande projekten och innovationerna.

"Samarbete är nyckeln till att bygga en stark mötesplats för gruvindustrin och dess leverantörer. Vi har turen att ha starka, engagerade och aktiva sponsorer. De gör en enorm insats med sina enorma kunskaper och insikter i de många forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt som pågår. Konferensprogrammet byggt i nära samarbete med våra sponsorer", säger Sinnika Sjunnesson.

År 2022 är konferensens teman fossil free mining, automation and digitalization, deep rock engineering challenges, future mining samt mining and society.

"Konferensen kommer också att titta på hela värdekedjan ur ett hållbarhetsperspektiv, vilket känns otroligt spännande", säger Sinnika Sjunnesson.

Dessutom har Euro Mine Expo den längsta raden field trips hittills. I år finns det sex olika att delta i, bland annat turer till Björkdalsgruvan, Renströmsgruvan, Kankberg och gruvan i Kristineberg. Det kommer också att vara möjligt att lära sig mer om ett av Europas största pågående industriprojekt – byggandet av Northvolts anläggning i Skellefteå.

Sidoeventen är också fler än någonsin. Här kommer Women in Mining Sweden och Women in Mining Finland att hålla ett lunchseminarium och Swedish Mining Innovation idea competition att avgöras. Dessutom kommer workshopeventet Value Mine att hållas med focus på att utveckla affärsmöjligheter för små- och medelstora företag.

Skellefteå kommuns morgonmöte för näringslivet gästar Euro Mine Expo torsdag morgon. Dit kommer Frida Pettersson, head of procurement desk, Boliden, Mats Stålnacke, chef för support och hållbara inköp, LKAB samt Mats Johansson, försäljningschef Parts & Service, Sandvik. För den som vill går det att ta del av morgonmötet digitalt på Skellefteå kommuns Facebooksida.

Slutligen pågår föreläsningsserien Exhibitor Innovation Forum under mässans öppettider som även det blir tillgängligt digitalt.

"Det finns också möjlighet att dela digitalt under huvudkonferensen. Sedan vill jag lyfta fram alla våra social events för att underlätta det så viktiga nätverkandet. Mötesplatser där människor möts skapar utveckling och tillväxt", säger Sinnika Sjunnesson som ser fram emot att öppna Euro Mine Expo:

"Vi är både glada och stolta över det jobb som gjorts tillsammans med våra sponsorer och samarbetspartner, men nu vill vi bara sätta i gång och öppna mötesplatsen", säger projektledaren Sinnika Sjunnesson.

-----------------------------------------------------------------------------------------------Om Euro Mine Expo

Euro Mine Expo är en internationell gruvmässa och konferens som halls vartannat år i Skellefteå. Mötesplatsen görs av Nolia. Företaget Nolia AB skapar attraktiva mötesplatser som ger positiv tillväxt för näringsliv och samhälle i Norrland. Det gör vi genom att arrangera mässor, konferenser och andra event. Årets Euro Mine Expo hålls 14–16 juni på Skellefteå Kraft Arena.