platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Ny utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringsliv

Det pågår en bred omställning mot hållbarhet inom Sydsveriges expanderande företagsvärld. Nu inleder Sydsvenska handelskammaren och IHM Business School ett utbildningssamarbete riktat till vd:ar och ledningsgrupper i regionen - för att möta det snabbväxande behovet av förståelse för hållbar verksamhetsutveckling.

"Inget företag kommer undan hållbarhetsfrågan som nu genomsyrar samhället och världen, ändå finns det ett kunskapsgap om hur man omsätter hållbarhet i praktiken. Det kan gälla allt från strategi, prioriteringar, till implementeringar och uppföljning. Med den här utbildningen vill vi säkra så att hållbarhetsarbetet omfamnas på ledningsnivå och sedan integreras i hela bolaget", säger Elisabeth Axelson, hållbarhetsstrateg vid Sydsvenska Handelskammaren.

Utbildningen kommer gå under namnet Sustainable Business & Leadership. Bakom satsningen står Sydsvenska Handelskammaren och IHM Business School, som tillsammans har en lång historia av nära utbildningssamarbeten till förmån för Sydsveriges företag.

Annelie Nordström, affärsutvecklare vid IHM Business School och samordnare av Sustainable Business & Leadership, tror att de två organisationernas nära relation till företagen – och dess utmaningar, kommer bli avgörande för utbildningarnas resultat.

"Sydsvenska Handelskammarens och IHM:s mål är de samma, att skapa ett mer hållbart svenskt näringsliv och vi gör det på liknande sätt, genom att kommunicera direkt med företagen och utforma lösningar utifrån hur deras verklighet faktiskt ser ut. Det är alltså utifrån företagens synvinkel på hållbarhet vi har skapat den här utbildningen", säger hon.

 

Hur stora utmaningar har Sydsveriges företag kring hållbarhetsfrågan?

"Vi märker att tron lever kvar på att hållbarhetsarbete kan läggas på en speciell avdelning eller styras utifrån en specifik person. Så fungerar inte effektivt arbete när det kommer till hållbarhet - det måste i stället processas ut på alla nivåer, och för det krävs förståelse för komplexiteten kring hållbarhet och förändringsarbete".

Utbildningen kommer handledas av Patrik Andersson, meriterad organisationskonsult och styrelseordförande för Social Venture Network. Första starten planeras i höst i Sydsvenska Handelskammarens lokaler i Malmö Börshus och studieomfattningen är satt till fyra heldagar.