platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Mässa för offentlig sektor blev en riktig fullträff – fullsatt på mässan Lösningar för Offentlig Sektor och e-Hälsa i Stockholm

Fler än 2 800 besökare och 200 utställare strålade samman och utbytte erfarenheter under mässan Lösningar för Offentlig Sektor och e-Hälsa i Stockholm – Sveriges i särklass största mötesplats för anställda inom offentliga sektorn samt vård och omsorg.

”Det visar vilket enormt behov det finns för ett sådant forum. Därför gör vi en utökad, ännu mer innehållsrik mässa och konferens redan i januari 2023”, säger Helena Warvås, projektledare för Lösningar för Offentlig Sektor och e-Hälsa.

Digitalisering inom offentlig sektor var ett av fokusområdena under mässan som lockade många besökare.

”Årets program har varit en riktig fullträff som levererat högt över förväntan. Det har varit långa köer till föreläsningarna och välfyllda konferensrum. Det är tydligt att vi har hittat de ämnen som intresserar människor inom offentlig sektor i Sverige”, säger Helena Warvås.

De fyllda mässgolven och konferensrummen talar sitt tydliga språk när det gäller behovet av att ha en mässa i Stockholm där Sveriges offentliga sektor inklusive privata vårdsektorn kan mötas och utbyta erfarenheter.

”Vi har haft en bra blandning av städer, regioner, kommuner och myndigheter såväl bland besökare som utställare. Talarlistan har också hållit en extremt hög nivå med fler än 200 namn, bland andra Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister, Irene Svenonius, regionstyrelsens ordförande Region Stockholm, Inger Ek, generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten och Daniel Forslund, Utvecklingsansvarig för digitalisering, forskning, innovation och Life Science på Vårdföretagarna”, säger Helena Warvås.

”Det har varit ett brett konferensprogram med kvalitativa talare som intresserar branschen”, säger Barbro Nohlqvist Pettersson, Kvalitetsutvecklare Göteborgs Stad.

Målgruppen för mässan har i första hand varit alla med ledande befattningar inom offentlig sektor inklusive privata vårdsektorn i Sverige, men även övriga anställda har varit välkomna.

”Det finns många utmaningar inom den offentliga sektorn, men också många lösningar. Det vi ville fokusera på under mässan har varit alla goda exempel som finns ute i landet och det har varit väldigt uppskattat bland besökarna”, säger Helena Warvås.

Mässans utställare var också nöjda med första upplagan av mötesplatsen.

”Vårt deltagande har varit otroligt givande. Flera utbildningsförvaltningar, socialförvaltningar, regioner och kommunförbund vill ha mer information kring hur vår digitala kurator kan stärka deras målgrupper. Även flera utställande företag på mässan sökte upp vår monter och frågade om samarbete. Det bevisar att min strävan att göra skillnad för barns psykiska hälsa och skolgång faktiskt lönar sig”, säger Jonas Svensson, Grundare av TwoAct och skolkurator på Nyhemsskolan i Varberg

Mässan återkommer redan 2023. Den 25 – 26 januari 2023 blir Kistamässan återigen Sveriges viktigaste och ledande samlingspunkt för alla som leder, utvecklar och effektiviserar hela den offentliga sektorn samt sjukvården. Då blir det även premiär för nya konceptet Framtidens Hälso & Sjukvård samt att e-Hälsa arrangeras tillsammans med MVTe (Mötesplats för Välfärdsteknologi och e-hälsa). Dessa tre mässor kommer skapa en heltäckande och komplett mötesplats för att leda, utveckla och effektivisera Sveriges offentliga sektor samt sjukvård.

”Att samla de tre mässorna på samma ställe blir en enastående möjlighet för chefer, ledare, myndighetsansvariga och politiker att dela erfarenheter, oavsett var i offentlig sektor eller privata vårdsektorn man arbetar.”

Mängder av seminarier och aktiviteter kommer vara helt kostnadsfria för besökarna.

”Det här är gratis kompetensutveckling när den är som bäst. Vi har även redan nu bokat ett omfattande konferensprogram med mycket namnkunniga talare”, säger Helena Warvås.

 

Fakta: Lösningar för Offentlig Sektor

Riktar sig till: Alla anställda inom offentlig sektor, vård och omsorg samt sjukvård

Syfte: Sprida kunskap och lösningar kring utmaningar inom offentlig sektor samt sjukvården

Tidpunkt: Den 25–26 januari 2023

Plats: Kistamässan i Stockholm

Antal utställare: Fler än 200

Antal talare: Fler än 200