platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
Politikerna driver på för en räddningsplan för SAS

Sveriges riksdag och det danska Folketinget uppmanas hitta en gemensam lösning för att rädda SAS ur den akuta krisen. Priset blir högt, men tappar man SAS blir det långsiktiga priset för Sydsverige och Greater Copenhagen mycket högre.

Greater Copenhagen skickar idag brev till alla politiker i Sveriges och Danmarks två parlament. Budskapet är tydligt: Om den nuvarande likviditetskrisen i SAS slutar med att vi förlorar SAS blir konsekvenserna stora för Danmark och Sydsverige.

"Greater Copenhagen ser med stor oro på de finansiella problem flygbolaget SAS står inför. Vi anser att det är av största vikt att SAS fortsätter som ett starkt flygbolag som genom sin tydliga närvaro på CPH Airport sätter Danmark och Sverige på världskartan. Utan SAS mister CPH Airport sin position som en av norra Europas viktigaste internationella hubbar och Greater Copenhagen därmed sin internationella tillgänglighet.”, säger Carl Johan Sonesson, vice ordförande Greater Copenhagen och Regionstyrelsens ordförande, Region Skåne.

 

Utdrag ur brevet:

"Oavsett på vilket sätt den svenska och den danska staten väljer att stötta SAS för fortsatt överlevnad vill Greater Copenhagen göra dig uppmärksam på följande:

• SAS bidrar till sammanlagt 14 600 arbetsplatser i både Sverige (6 800) och Danmark (7 800) och är därmed en av de största arbetsgivarna.

• SAS står för 31% av Danmarks samlade tillgänglighet till utlandet.

• SAS står för 80% av alla transferpassagerare i CPH Airport och flygplatsen skulle inte existera som internationell hub om SAS försvinner.

• Utan SAS skulle CPH Airport domineras av lågprisbolag och fungera som point-2-point flygplats med mellanlandning i andra europeiska flygplatser för att komma ut i världen.

• Utan SAS mister Danmark och Sydsverige genom sin närhet till CPH Airport, sin internationella tillgänglighet, i ett läge där flygtrafiken världen över är på väg att ta sig tillbaka efter pandemin, mitt under brinnande krig i Europa".