platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Politikerna driver på för en räddningsplan för SAS

Sveriges riksdag och det danska Folketinget uppmanas hitta en gemensam lösning för att rädda SAS ur den akuta krisen. Priset blir högt, men tappar man SAS blir det långsiktiga priset för Sydsverige och Greater Copenhagen mycket högre.

Greater Copenhagen skickar idag brev till alla politiker i Sveriges och Danmarks två parlament. Budskapet är tydligt: Om den nuvarande likviditetskrisen i SAS slutar med att vi förlorar SAS blir konsekvenserna stora för Danmark och Sydsverige.

"Greater Copenhagen ser med stor oro på de finansiella problem flygbolaget SAS står inför. Vi anser att det är av största vikt att SAS fortsätter som ett starkt flygbolag som genom sin tydliga närvaro på CPH Airport sätter Danmark och Sverige på världskartan. Utan SAS mister CPH Airport sin position som en av norra Europas viktigaste internationella hubbar och Greater Copenhagen därmed sin internationella tillgänglighet.”, säger Carl Johan Sonesson, vice ordförande Greater Copenhagen och Regionstyrelsens ordförande, Region Skåne.

 

Utdrag ur brevet:

"Oavsett på vilket sätt den svenska och den danska staten väljer att stötta SAS för fortsatt överlevnad vill Greater Copenhagen göra dig uppmärksam på följande:

• SAS bidrar till sammanlagt 14 600 arbetsplatser i både Sverige (6 800) och Danmark (7 800) och är därmed en av de största arbetsgivarna.

• SAS står för 31% av Danmarks samlade tillgänglighet till utlandet.

• SAS står för 80% av alla transferpassagerare i CPH Airport och flygplatsen skulle inte existera som internationell hub om SAS försvinner.

• Utan SAS skulle CPH Airport domineras av lågprisbolag och fungera som point-2-point flygplats med mellanlandning i andra europeiska flygplatser för att komma ut i världen.

• Utan SAS mister Danmark och Sydsverige genom sin närhet till CPH Airport, sin internationella tillgänglighet, i ett läge där flygtrafiken världen över är på väg att ta sig tillbaka efter pandemin, mitt under brinnande krig i Europa".