platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Första Radisson Collection-hotellet vid adriatiska kusten öppnar i Pula, Kroatien

Radisson Hotel Group har öppnat av Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotel, det första hotellet i Kroatien tillhörande Radisson Hotel Groups lifestyle och premium hotellvarumärket Radisson Collection. Detta sker efter en omfattande ompositionering, till en kostnad av 30 miljoner GBP, av legendariska Hotel Brioni, ett av Kroatiens mest välkända hotell. Arbetet har utförts av Radisson Hotel Groups partner PPHE Hotel Group och dess kroatiska dotterbolag Arena Hospitality Group.

I Pula ligger Istriens största internationella flygplats. Varje år landar ett stort antal semesterfirare i Istrien med Pula som utgångspunkten för deras resor. Det är en populär resedestination som genomsyras av romersk historia och ger bekväm åtkomst till de mest historiska platserna, orörd natur och en enastående kustlinje. Hotellet har ett dramatiskt läge vid en klippa vid Adriatiska havet, med utsikt över Brijuniöarna som ligger bakom inspirationen till hotellets namn. Hotellet erbjuder 227 rum, infinitypooler, flera restauranger och barer samt lyxiga bekvämligheter för hälsa, träning och välmående.

Hotellet byggdes på 1970-talet och var då ett av de mest framstående turistparadisen i före detta Jugoslavien. Under dess storhetstid, med direktflyg från USA till Pula på 1970-talet, var det ofta en tillflyktsort för många kändisar, artister, filmstjärnor, politiker samt premiärministrar och deras fruar. De 14 små öarna i ögruppen Brijuni är det maximala uttrycket av stillhet och exklusivitet. Därför är det inte så konstigt att Jugoslaviens president Tito hade hela skärgården som sin officiella sommarresidens.

Hotellets interiör, som designats av Studio 92, har en ”wow”-faktor med detaljrik design och konst. Runt om i hotellet finns konst av kända kroatiska konstnärer, något som kopplar samman arvet från detta ikoniska hotell med dagens moderniteter och återspeglar omgivningarnas fantastiska färgpalett. Interiördesignen har berikats ytterligare med material och färger från Medelhavet, italiensk och kroatisk sten, inklusive Botticino Classico, Grigio Amani, Kirmenjak och Kanfanar.

Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotel har flera restauranger och barer. Här lagas medelhavsmat på utvalda, närproducerade ingredienser från lokala jordbrukare och producenter av högsta kvalitet. Restaurang Brioni Forum serverar internationella specialiteter med en twist på lokala smaker. Menyn är säsongsanpassad och en stor favorit är tryffel, som är en oskiljaktig del av mathistorien i Kroatiens kändaste gastronomiska region. Strandrestaurangen Brioni Lungo Mare erbjuder ett brett utbud av medelhavsrätter, med såväl kött som fisk och skaldjur, för en lättare måltid. Restaurant Sofia, kompletterar hotellets restauranger för finare middagagsittningar.

”Öppnandet av Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotel är en stor framgång för oss, då vi lanserar vårt varumärke för en lyxig livsstil i denna kulturrika stad och region. Det är vårt första Radisson Collection-hotell vid Adriatiska havet och vårt första i samarbete med PPHE Hotel Group. Hotell som tillhör Radisson Collection anammar och representerar lokal kultur och design, oavsett var de är belägna. Detta stämmer även in på Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotel. Gästerna kan upptäcka kroatisk konst, äta god mat på någon av de många restaurangerna och njuta av allt som halvön Istrien har att erbjuda”, säger Elie Younes, Global Chief Development Officer på Radisson Hotel Group.

”Det är verkligen spännande att vårt Grand Hotel Brioni Pula införlivas med varumärket Radisson Collection. Det är ett varumärke som representerar de bästa hotellen i Radisson Hotel Group världen över. Vårt program för ompositionering av Grand Hotel Brioni Pula har slutförts efter två år och resultatet är en riktig lyxupplevelse på en av de mest spektakulära platserna i hela Istrien. Denna premiumrenovering banar väg för öppnandet av våra två andra premiumhotell i Kroatien: i Zagreb (2022) och Pula (2023)", säger Reli Slonim, President of the Management Board och CEO på Arena Hospitality Group.

 

Wellnesscentret Gemma di Brioni är hotellets kronjuvel. Det breder ut sig över två plan, med en inomhusbassäng och en bubbelpool, tre bastur och sex behandlingsrum. Förutom den 25 meter långa inomhusbassängen finns här även en 60 meter lång utomhuspool av infinity-typ, med fantastisk utsikt över havet. På fitnessavdelningen finns ett gym där gästerna kan använda den allra senaste gymutrustningen från Technogym.

 

Digital teknik är en integrerad del av hotellupplevelsen, och gästerna uppmuntras att använda sina mobila enheter för att få tillgång till den uppsjö av tjänster som hotellet har att erbjuda. Dessa inkluderar upplåsning av rumsdörren med en mobil digital nyckel samt styrning av luftkonditioneringen, belysningen samt tv:n på rummet via en smartmobil. Redan innan de kommer fram till hotellet kan gästerna checka in online och sedan gå direkt till sitt rum.