platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
RSS
rss_icon
Länkar
MKON anställer i Malmö och öppnar kontor i Göteborg

MKON är en av Sveriges ledande kongressbyråer (PCOer). Med kompetent och kunnig personal hanterar de små som stora möten runt om i hela landet. MKON är specialister på vetenskapliga och medicinska möten och projektleder cirka 45–50 nationella och internationella konferenser och kongresser per år runt om i hela Sverige.

”MKON är ett oberoende, privatägt företag. Det är med stolthet vi kan berätta att vi är en av Nordens första PCOer och grundades redan 1969”, säger Claes Berglund, vd och ägare till bolaget.

”I takt med att kongressbranschen sakta börjar återhämta sig har vi nu beslutat oss för att expandera. Därför vill vi hälsa Sara Andersson varmt välkommen till MKON. Sara kommer senast från Malmö Convention Bureau, där hon arbetade som projektledare för internationella kongresser, mässor och evenemenag. Hon har också tidigare erfarenhet från både Congrex och Event in Skåne”, säger Claes.

MKON öppnar också sitt första kontor utanför Malmö och när de öppnar i Göteborg den 7 juni.

”Att vi valde just Göteborg … beror dels på att det är en dynamisk region med stor potential och som vi tror mycket på. Dels bedömer vi att för att lyckas bör vi finnas på plats rent fysiskt och med god lokal kompetens. Marie Jacobsson kommer att vara vår operativt ansvariga i Göteborg. Marie har en lång och gedigen karriär inom mötesindustrin. Hon har tidigare arbetat på Congrex men kommer senast från Meetx där hon var operations director”, säger Claes Berglund.

”Vi är otroligt glada och spända inför framtiden. Det ska bli väldigt intressant att få arbeta på plats i Göteborg. Det råder ju många meningar om hur framtidens möten kommer att se ut. Säkerligen mer komplexa och heterogena, tror vi. Genom pandmin har vi tvingats bredda vår produktpallett och förkovra oss rent tekniskt. Nu ska vi hjälpa våra kunder hitta sitt optimala möte – digitalt, fysiskt eller hybrid –helt beroende på tillfälle och budget.”

 

Bilden: Marie Jacobsson och Sara Andersson.