platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic öppnar boutiquehotell – takbar och utsikt över Köpenhamn

Scandic har öppnat Scandic Nørreport, ett boutiquehotell i centrala Köpenhamn. Det nya hotellet tillför en ny typ av hotellupplevelse med 100 eleganta rum och takbar med spektakulär utsikt över staden. Scandic Nørreport blir även det första danska hotellet att certifierats enligt Svanens nya, tuffare kriterier.

Beläget intill Nørreport station och Kongens Have, är Scandic Nørreport hotellkedjans nionde hotell i Köpenhamn och 29:e i Danmark. Hotellet har designats med fokus på att ge en exceptionellt bekväm vistelse i hjärtat av staden och har en takbar med spektakulär utsikt. Konceptet bakom hotellets inredning syftar till att skapa en varm, harmonisk atmosfär med hjälp av lugnande nordiska toner tillsammans med dansk design.

"Scandic Nørreport markerar inte bara öppningen av ett nytt boutiquehotell med ett fantastiskt läge och en fantastisk takbar, det betecknar också början på en hektisk sommar under vilken vi ser fram emot att välkomna nordiska resenärer tillbaka till Köpenhamn igen. Storleken och designen på hotellet passar denna del av staden och kommer ytterligare att stärka vår position på hotellmarknaden i Köpenhamn då vi erbjuder gästerna en ny och lite annorlunda typ av hotellupplevelse jämfört med vår befintliga hotellportfölj i Köpenhamn", säger Søren Faerber, chef för Scandic Hotels Danmark.

Level Six, hotellets takbar, ligger på sjätte våningen, högt över den urbana stadsdelen och erbjuder magnifik utsikt över Nørreport station och Kongens Have. Konceptet på Level Six bygger på högkvalitativa ingredienser och hantverkscocktails tack vare ett samarbete med ett antal mindre danska destillerier. Lokalbor och hotellgäster kommer också att kunna njuta av en mängd enklare måltider tillagade med ekologiska och lokala råvaror.

"Det känns jättebra att öppna ett nytt Scandichotell i Köpenhamn. Tillsammans med alla medarbetare ser jag fram emot att välkomna gäster och lokalbor till ett hotell med internationell, men lokal atmosfär där man kan njuta av den spektakulära utsikten från takbaren och avsluta dagen med en god natts sömn i ett av våra 100 rum", säger Mads Brockmann-Petersen, Hotelldirektör på Scandic Nørreport.

Scandic är den enda hotellkedjan i Danmark vars hotell är miljöcertifierade av Svanen. Scandic Nørreport blir det första danska hotellet som Svanenmärkts enligt Svanens nya, tuffare kriterier. I praktiken innebär det att Scandic Nørreport fokuserar på att ha en så låg energiförbrukning och CO2-utsläpp, som möjligt, använda miljömärkta produkter och kemikalier, servera ett klimatvänligt matutbud och minska matsvinnet.

"Att uppfylla Svanens nya kriterier visar hur ambitiösa Scandic är när det gäller att ta ansvar för att skydda miljön och hantera klimatförändringarna. Scandic har fokuserat på hållbarhet i många år och Svanen är ett av de viktigaste verktygen i denna process. Jag hoppas att andra hotell kommer att inspireras av Scandic och följa efter", säger Martin Fabiansen, direktör för Miljömärkning Danmark.

I och med öppningen av Scandic Nørreport driver Scandic nu 13 hotell i Storköpenhamn med totalt 3 154 hotellrum.

Fakta om Scandic Nørreport:

Sex våningar

Takbar högst upp i hotellet

Hotellyta: ca 3 700 kvm

Rum: 100

Tillgänglighetsanpassade rum: 5

Sittplatser i bar och restaurang: 80 inomhus, 110 utomhus

Arkitekt: Fastighet, PLH Arkitekter

Fastighetsägare: ATP

Byggår: 2020 – 2022

Miljöcertifiering: Svanenmärkt