platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
FN-flaggan hissad när Stockholm+50 öppnar på Stockholmsmässan

Inför det internationella miljömötet Stockholm+50 hissades idag FN-flaggan på Stockholmsmässan. Från och med den 31 maj och fram till den 2 juni när flaggorna halas och det globala klimatmötet avslutats är Stockholmsmässans under FN:s kontroll. Stockholm+50 väntas locka drygt 6 000 internationella delegater och pågår den 2-3 juni.

På torsdag den 2 juni inleds det globala mötet Stockholm+50 för att högtidlighålla att det var 50 år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum i den svenska huvudstaden. Stockholm+50 arrangeras av FN och Sverige står som värd tillsammans med Kenya med temat ”En sund planet för allas välstånd”. Mötet har föregåtts av ett långt och stort arbete med många inblandade från FN, Regeringskansliet, Miljödepartementet och Stockholmsmässan. Mötet uppskattas locka omkring 6 000 delegater, ett stort antal regeringschefer, presidenter och ministrar. Invigningen äger rum den 2 juni på Stockholmsmässan i närvaro av H.M. Konungen och H.K.H. Kronprinsessan.

Stockholm+50 samlar världsledare och representanter från regering, näringsliv, internationella organisationer, civilsamhället och ungdomar i Sverige för att driva på omställningen mot hållbara samhällen. Det kommer vara fokus på centrala budskap och rekommendationer och vara en plats där frågor lyfts och diskuteras på ett annat sätt än Glasgow, COP26 där agendan var att fatta beslut för miljömål. Dialogen inför och under mötet är central men också hur alla tar frågorna vidare efter Stockholm+50.

Parallellt med Stockholm+50 kommer en stor mängd möten, side och associated events, att arrangeras digitalt och fysiskt i Stockholm, Sverige och världen där civilsamhället och miljöorganisationer diskuterar klimat och hållbarhet.

Efter avslutat möte den 3 juni fortsätter miljöengagemanget när Sverige står som värd för Världsmiljödagen söndag den 5 juni under temat ”Only One earth” med fokus på hållbara livsstilar.

 

För mer information läs på Stockholm+50