platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Tyskland runt med regionaltåg för 67 kronor

I juni, juli och augusti kan resenärer resa runt i Tyskland för endast nio euro per månad med all kollektiv, regionaal transporter, inklsuive hela tågnätverket. "Det är verkligen en fantastisk produkt", säger tysk turistchef.

Tyskland investerar 2,5 miljarder euro, cirka 25 miljarder svenska kronor, till ett unikt reseerbjudande under sommarmånaderna.

I juni, juli och augusti kan även utländska turister, resa Tyskland runt för nio euro, cirka 67 kronor, köpa en "9-Euro-Biljett" och åka obegränsat i en månad med alla allmänna, lokala och regionala transporter, tåg, bussar, spårvagnar etc.

Fjärrtåg från Deutsche Bahn, tyska DSB, såsom IC, EC och ICE samt långväga bussar ingår inte i erbjudandet. Men du kan givetvis köpa en vanlig tågbiljett till IC-, EC- och ICE-tågen om du vill resa långt i Tyskland, och sedan använda din 9-Euro-Ticket i den stad du väljer att resa till. Eller bara ta tåget genom Tyskland, skriver CNN,

Biljetterna, som endast är för andra klass, gäller från början av månaden och månaden ut, till exempel 1 juni till 30 juni.

Biljetter med 9-Euro-Ticket har precis lagts ut till försäljning på Deutsche Bahns hemsida, där det också finns mer information. De billiga månadsbiljetterna kan köpas på Deutsche Bahns app och hemsida, i 5 500 biljettautomater och i över 400 DB resecentrum i hela Tyskland.

Alternativet 9-Euro-Ticket är ett slags sommarpaket från den tyska regeringen, det bör uppmuntra tyskar men ocks åutländska turister att resa runt i landet med regionala, kollektiva transporter.

På den lyckliga sidan av turismen i Tyskland händer det också att under sommarmånaderna, återigen juni, juli och augusti, blir bensinpriset i Tyskland cirka fyra kronor billigare per liter än i Danmark. Det gör det bland annat billigare för turister som kör själv-semester i Tyskland eller som kör genom Tyskland på väg till andra europeiska destinationer.

Finans.dk skriver att Tyskland på så sätt sänker bränslepriserna till nivån innan Ryssland invaderade Ukraina.

Priset på bensin och diesel kommer därmed att sänkas i Tyskland till det minimipris som är tillåtet i EU. En liter bensin i Tyskland kostade nästan 15 kronor i maj. Med den nya satsningen dyker den till under 13 kronor från 1 juni.

Vi har ännu inte hört någon svenskt motsvarande förslag. Kan det vara ett på väg?