platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Nordic Live Expo AB lanserar Nordic Mobility Conference & Expo på Kistamässan den 3-4 maj 2023

Nordic Mobility är ett nytt nordiskt evenemang med fokus på att främja utformningen och implementeringen av nya hållbara urbana mobilitetsmodeller.

Nordic Mobility kommer att hållas tillsammans med Stockholm Smart City Expo & Conference, den ledande mässan och konferensen i Norden för smarta städer. Evenemanget syftar till att ta itu med de framtida utmaningar som mobilitet står inför.

Det nya evenemanget, som kommer att inkludera ett konferens- och utställningsområde, kommer att arrangeras den 3-4 maj 2023 på Kistamässan i Stockholm. Det kommer att behandla aktuella mobilitetsutmaningsområden som mikromobilitet (elektriska skotrar, cyklar), aktiv mobilitet, kollektivtrafik, mobilitetsleverantörer (bildelning, flygtaxi), bilindustrin (el-uppkopplade och autonoma bilar), lastmile-logistik (e-handelsleveranser, leveransdrönare), smarta infrastrukturer, geolokalisering och betalningssystem, energiomställningen mot koldioxidneutralitet och digitalisering.

Tillsammans med de privata företagen kommer den offentliga sektorns engagemang att vara en av grundpelarna i Nordic Mobility 2023, vid sidan av strategiska partnerskap med ett 20 tal organisationer som arbetar med utformningen av framtidens transporter, för innovation inom hållbar stadsmobilitet och mer levande städer.

Den smarta och hållbara mobilitetssektorn kommer att vara en av de snabbast växande sektorerna under de kommande åren. Enligt Allied Market Research-studien genererade den globala smarta mobilitetsmarknaden cirka 30 000 miljoner euro 2019, en siffra som förväntas stiga till 60 000 miljoner euro år 2027, med en tillväxttakt på totalt mer än 20 procent. De segment som står för denna potential inkluderar on-demand transporttjänster, bildelning, trafikledningssystem och smarta infrastrukturer.

Syftet med detta nya evenemang är att skapa en gemensam syn på hur framtidens hållbara mobilitet bör utformas. Därför kommer Nordic Mobility tillsammans med Stockholm Smart City sträva efter att skapa en plattform som för företag, myndigheter och institutioner samman, för att främja innovation inom sektorn.

----------------------------------------------------------------------------------------------Live Expo arrangerar mässor, möten, konferenser och events på den skandinaviska marknaden. Vi matchar människor och företag för att göra affärer, nätverka och inspireras av varandra. Live Expo har startats av Sveriges mest erfarna entreprenörer inom mässor och events, som lanserat över hundra nya mässor varav många idag är ledande inom sina respektive branscher. Med ett fulladdat innehåll inspirerar, utvecklar och uppdaterar vi våra besökare och tar mässmediet till en helt ny nivå. www.liveexpo.se