platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Rekryteringsevent arrangeras i Västerås för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare

Ett rekryteringsevent arrangeras i Västerås för att underlätta för hotell och restauranger att hitta medarbetare – det finns många tjänster att söka inför sommaren, meddelar Visit Västerås i ett pressmeddelande.

I kölvattnet av pandemin har det blivit svårare för hotell och restauranger att hitta nya medarbetare. Som ett resultat av ett branschmöte som Invest Västerås anordnade för Västerås hotell och restauranger i mars, anordnar man nu tillsammans med Visit Västerås ett rekryteringsevent för branschen.

"Restaurangbranschen har väldigt svårt att hitta medarbetare. En bransch som redan är hårt drabbad av pandemin. Tillsammans med företagen har vi hittat några konkreta lösningar för att underlätta rekryteringen och detta rekryteringsevent är ett exempel på detta. Vi tror att det blir en effektiv plattform för arbetssökande och företag att mötas på och vi hoppas att många kommer besöka eventet – det finns många lediga tjänster att söka, både korta och fasta anställningar", säger Eva Lilja, näringslivsdirektör på Västerås stad

På plats kommer det finnas representanter från cirka 15 hotell och restauranger som alla har behov av medarbetare. Några exempel är; Marcel P, The Steam Hotel, Frankgruppen, Västerås Officersmäss, Scandic, Hotel Plaza och Färna Herrgård & Spa med flera. Tjänsterna som finns att söka är många och olika, exempelvis: kock, köksbiträde, sous chef, serverings- och barmedarbetare, bagare, bartender, housekeeping, diskpersonal, fastighetsskötare, receptionist och servicemedarbetare.

"Nu är en väldigt spännande tid att vara en del av besöksnäringen. Vi är i stort behov av nya stjärnor och är redo att investera i våra medarbetare för att utveckla vår bransch. Jag är övertygad om att besöksnäringen snabbare än någonsin kommer att göra stora förflyttningar mot en mycket mer upplevelsebaserad näring där gästen står i fokus och medarbetarna är nyckelspelare", säger Felix Fuchs, vd på Steam Hotel.

Rekryteringseventet arrangeras på Elite Stadshotellet i Västerås den 25 maj kl. 9-12.