platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Succé på första samlade mötesplatsen inom hållbarhet

I veckan arrangerades den första samlade mötesplatsen inom hållbarhet – Nordic Sustainability Expo – för både näringsliv och samhälle på Stockholmsmässan. Bland talarna fanns civilminister Ida Karkiainen, Johan Kuylenstierna, ordförande för Klimatpolitiska rådet, och Per Espen Stoknes, psykolog, ekonom och författare. Nordic Sustainability Expo anordnas nästa gång 9-10 maj 2023 på Stockholmsmässan.

”Det har varit fantastiskt att i två dagar få samla så många deltagare och skapa årets viktigaste mötesplats inom hållbarhet. Vårt scenprogram har belyst de mest aktuella frågorna och intresset har varit stort, och stolarna framför scenerna har tagit slut. Nu laddar vi inför nästa års mässa”, säger Linda Elmén, hållbarbarhetschef, Stockholmsmässan.

Nordic Sustainability lockade både beslutsfattare och branschfolk som samlades under två dagar för att få inspiration och ta del av kunskap och lösningar kopplat till klimatfrågor, mänskliga rättigheter och omställning mot en cirkulär ekonomi – med syftet att accelerera åtgärderna i både näringsliv och samhälle för att nå målen i agenda 2030. Drygt 100 föreläsningar och paneldebatter med 110 talare tog plats på mässans tre öppna scener.

Tydliga trender på mässan i år var bland annat hållbar konsumtion och hållbar livsstil. Hur kommer våra konsumtionsmönster se ut i framtiden. Och hur ska vi kommunicera för att få människor att ställa om. Frågor som bland annat den norske klimatpsykologen Per Espen Stoknes och reklamforskaren Cecilia Solér diskuterade på scenen. Mänskliga rättigheter kopplat till företagande och hur man kan säkerställa att leverantörer inte kränker mänskliga rättigheter var också viktiga frågor som belystes. Cirkularitet och cirkulära affärsmodeller var tydligt i fokus och rönte ett stort intresse från företag och det offentliga. Andra talare som medverkade var bland andra civilminister Ida Karkiainen, Katarina Luhr, miljöborgarråd Stockholm stad, Parul Sharma, hållbarhetsexpert, Cecilia Ekholm Sveriges ambassadör för hållbart företagande på UD, och Max Elger, finansmarknadsminister.

Mässan var startskottet på tre stora arrangemang som ska genomföras kommande veckor på Stockholmsmässan och alla går i miljö- och hållbarhetens tecken. Just nu pågår Antikmässan och där allt som säljs är antikt och vintage. Den 2–3 juni genomförs FN:s stora internationella miljömöte Stockholm+50 på Stockholmsmässan.

Parallellt med Nordic Sustainability Expo arrangerades konferenserna Do look up! och Ready, Set, Go Circular!.

Mässan arrangerades av Stockholmsmässan och At Event i samarbete med Nordisk Miljömärkning Svanen, A Sustainable Tomorrow, Cradlenet, CSR Sweden och Nätverket för Hållbart Näringsliv.

 

Bilden: Från Nordic Siustainability Expo, beskuren.