platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Länsförsäkringar och Elite Hotels satsar stort i Västerås

Länsförsäkringar Bergslagen och Elite Hotels storsatsar - sätter Västerås på kartan för stora kongresser och event.

Nu är det klart. Efter en tids paus i kongressbyggnaden på Munkgatan har fastighetsägaren Länsförsäkringar Bergslagen slutit ett nytt, mångårigt samarbetsavtal med Elite Hotels som ny operatör av kongressverksamhet i Västerås. Sedan tidigare har planerna om ett nytt, tio våningar högt kontors- och bostadshus presenterats i kvarteret.

"Det känns fantastiskt roligt att nu ta nästa steg för att vidareutveckla den här platsen, mitt i hjärtat av Västerås. Vi är mycket glada för att kunna presentera Elite Hotels som ny operatör. Elite Hotels är en stark och etablerad aktör med gedigen erfarenhet inom kongress- och eventverksamhet", säger Länsförsäkringar Bergslagens vd, Mikael Sundquist.

Enligt planerna ska byggprojektet starta redan under 2022 och målet är att hela byggnaden är klar 2025. Men kongressverksamheten ska sätta i gång tidigare än så.

"Vårt mål är att komma i gång så fort som möjligt", säger Anders Karlsson, platschef Conventum Örebro (och framtida platschef för kongressdelen i Västerås). Lokalen genomgår just nu en välbehövlig invändig uppdatering och uppfräschning.

"Men snart kommer vi kunna slå upp portarna och åter välkomna alla de stora evenemang, kongresser och möten som Västerås blivit så känt för. Läget mitt i Västerås centrum, med Stadshuset, Vasaparken, Västerås Konserthus och centralstationen som grannar, kan knappast bli bättre. Närheten till Stockholm, Arlanda och övriga orter i Mälardalen är också en stor fördel".

Elite Hotels är en stark och etablerad aktör inom kongress- och eventverksamhet. Bland annat driver man kongressanläggningen Conventum i Örebro. Utöver det driver Elite Hotels ett fyrtiotal olika hotell runtom i Sverige, däribland stadshotellet i Västerås.

"Vi ser en stark efterfrågan på möten och stora arrangemang och tror verkligen att den här nysatsningen kommer sätta Västerås på kartan. Vi har glada för förtroendet och ser fram emot att bidra till Västerås besöksnäring", säger Fredrik Thorsvret, regionchef Elite Hotels.

Målet, utöver att erbjuda utrymme för konferenser och kongresser, är att utveckla hela kvarteret och skapa en inspirerande och lättillgänglig kontors- och bostadsmiljö. Fasaderna öppnas upp mot Kopparbergsvägen genom stora glaspartier och ökar fastighetens användbarhet och attraktivitet. I skisserna för kvarteret finns även planer på restaurangverksamhet och ett utrymme för co-working som kan nyttjas av Västeråsare och besökare. Dessutom kommer Länsförsäkringar Bergslagen och Länsförsäkringar fastighetsförmedling att flytta in i huset. Västerås konserthus är sedan tidigare hyresgäst och bidrar till kvarterets attraktivitet och ett starkt kulturliv via sitt breda erbjudande.

"Vi hoppas att denna satsning på kvarteret och att vi nu även kommer att kunna erbjuda kongressverksamhet ska bidra till Västerås besöksnäring. Vi ser verkligen möjligheter att bidra till något som Västeråsborna blir stolta över", säger Mikael Sundquist.

Archus, som ritade Västerås konserthus 2002, har jobbat med gestaltning och utformning av förslaget. Fastigheten, som är välkänd i Västerås, har arkitektoniska årsringar från 1969 och 2002 som kommer att bevaras varsamt. Det mesta av nuvarande byggnad behålls, men en del kommer att rivas för att ge plats för en ny, 10 våningar hög, terrasserad huskropp med en samtida, modern gestaltning. Byggnaden kommer ha tre terrasser med sammanhängande grönytor.

"Det är fantastiskt roligt för Archus att få förtroendet att återigen berika Västerås centrala stadsrum, allas vårt vardagsrum, med en öppen och välkomnande arkitektur - som tydligt hänger ihop med konserthuset, som vi ju också ritat. Det nya kontorshuset har ett syskonskap med Västerås konserthus och den tidigare forumbyggnaden i materialval men framför allt i sitt förhållningssätt att vara transparent och kommunicerande", säger Johnnie Pettersson, ansvarig arkitekt och grundare av Archus.