platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Mässor skapar möten
Över 100 000 affärsmöten
under IBTM World 2022 i Barcelona.
flygnytt
Stockholm Arlanda Airport
får sin första food hall.
hotellnytt
25hours
öppnar sitt första hotell i Skandinavien.
60 000 bokade möten
Sverige – det enda
nordiska landet som saknas på IBTM World.
hotellnytt
Nya ägare av Villa Gladtjärn,
tidigare Barken Konferens.
Hållbarhet
American Express Meetings & Events
undertecknar Net Zero Carbon Events-löfte.
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
RSS
rss_icon
Länkar
Samhällstung vecka med flera ministrar till H22 City Expo

Fyra av regeringens statsråd är klara för H22 City Expo i Helsingborg. Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar deltar i samtal på Urban Future. Biståndsministern Matilda Ernkrans invigningstalar på FN-konferensen H22 +50 Sessions. Bostadsministern Johan Danielsson och civilminister Ida Karkiainen är på H22 Arena. Samma vecka hålls en lång rad andra samhällstunga nationella och internationella möten i staden.

I fyra dagar under Expon, 13–16 juni, sätter mötesplatsen H22 Arena ljuset på de utmaningar som Helsingborg och många andra städer har identifierat. Hamntorget omvandlas till en öppen plats för en demokratifestival med seminarier, debatter och samtal kring hållbar samhällsutveckling. Här kan Expons alla besökare bland annat se och höra stadsråd som också besöker olika program över hela staden.

Biståndsminister Matilda Ernkrans kommer att invigningstala på FN-konferensen H22 +50 Sessions och Dialogue of Eminent Experts (31 maj), som handlar om smarta, hållbara och inkluderande städer.

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar deltar i ett samtal om framtidens energiförsörjning på Urban Future med Karin Svensson, CSO på Volvo Group och Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

Bostadsministern och biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson deltar i ett seminarium om hållbara bostadsområden på H22 Arena och besöker också bland annat Drottninghög där han tar en promenad för att prata med boende.

Civilminister Ida Karkiainen är inbjuden av Familjen Helsingborg och talar på stora scenen under H22 Arenas tredje dag dag. Ministern deltar i en paneldiskussion med Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs och ordförande för Familjen Helsingborg, Patric Åberg, ordförande i Skånes kommuner, Mikaela Valtersson som är vice ordförande för Greater Copenhagen och Ebba Östlin som är kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

Deltagarlistan är omfattande till H22 Arena men fortsätter att fyllas på. Samtidigt som H22 Arena pågår på Hamntorget med inslag från politiken, civilsamhället, en rad städer, representanter från svenska EU-kommissionen och näringsliv hålls också samhällstunga event i närheten. Future of Democracy, som arrangeras av AI Sweden och som samlar ledare från alla samhällssektorer startar. Viable Cities Transition Lab och mötet CMPR - Baltic sea commission är också igång. Skåne innovation week tar plats på The Tivoli. Och dessutom pågår konferensen Infrastruktur över nationsgränserna som arrangeras för beslutsfattare inom infrastruktur och transport i de nordiska länderna.

I andra delar av staden pågår också under samma vecka konferensen City Climate Impact DayRethink Education, Vida Vårdinnovativa dagarnaNordic Placebranding conference och ett nätverksmöte för kommuner som är med i Making Cities Resilient 2030 och som arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.