platsannonser
Projektledare
till Akademikonferen.s
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
hotellnytt
Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn
– nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang.
hotellnytt
Comfort Hotel Arlanda Airport vinner
“New Hotel Of The Year” och “Comfort Hotel Of The Year”.
Plats för möten
The Park flyttar in i Forskaren
– Förstärker mötesplats för life science
Framtiden är här. Kan du se den?
Svenska Möten
satsar på att utbilda kockar i hållbarhet.
23-25 september
Bokmässans Crimetimetema i höst:
Skrivarskola, snutfika och lögndetektorer.
Framtiden är här
Sigtunahöjden
erbjuder fler laddplatser för alla.
Event skapar möten
40 dagar kvar till Jamboree22
– Sveriges största ungdomsläger.
Nummer 1 bland 50
Hur hållbar är din stad?
Stockholm tar förstaplatsen.
3-årig med 32 platser
Umeå
får ny restaurangutbildning.
World airport award
Helsingfors flygplats
bäst i norra Europa.
RSS
rss_icon
Länkar
Samhällstung vecka med flera ministrar till H22 City Expo

Fyra av regeringens statsråd är klara för H22 City Expo i Helsingborg. Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar deltar i samtal på Urban Future. Biståndsministern Matilda Ernkrans invigningstalar på FN-konferensen H22 +50 Sessions. Bostadsministern Johan Danielsson och civilminister Ida Karkiainen är på H22 Arena. Samma vecka hålls en lång rad andra samhällstunga nationella och internationella möten i staden.

I fyra dagar under Expon, 13–16 juni, sätter mötesplatsen H22 Arena ljuset på de utmaningar som Helsingborg och många andra städer har identifierat. Hamntorget omvandlas till en öppen plats för en demokratifestival med seminarier, debatter och samtal kring hållbar samhällsutveckling. Här kan Expons alla besökare bland annat se och höra stadsråd som också besöker olika program över hela staden.

Biståndsminister Matilda Ernkrans kommer att invigningstala på FN-konferensen H22 +50 Sessions och Dialogue of Eminent Experts (31 maj), som handlar om smarta, hållbara och inkluderande städer.

Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar deltar i ett samtal om framtidens energiförsörjning på Urban Future med Karin Svensson, CSO på Volvo Group och Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

Bostadsministern och biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson deltar i ett seminarium om hållbara bostadsområden på H22 Arena och besöker också bland annat Drottninghög där han tar en promenad för att prata med boende.

Civilminister Ida Karkiainen är inbjuden av Familjen Helsingborg och talar på stora scenen under H22 Arenas tredje dag dag. Ministern deltar i en paneldiskussion med Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs och ordförande för Familjen Helsingborg, Patric Åberg, ordförande i Skånes kommuner, Mikaela Valtersson som är vice ordförande för Greater Copenhagen och Ebba Östlin som är kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

Deltagarlistan är omfattande till H22 Arena men fortsätter att fyllas på. Samtidigt som H22 Arena pågår på Hamntorget med inslag från politiken, civilsamhället, en rad städer, representanter från svenska EU-kommissionen och näringsliv hålls också samhällstunga event i närheten. Future of Democracy, som arrangeras av AI Sweden och som samlar ledare från alla samhällssektorer startar. Viable Cities Transition Lab och mötet CMPR - Baltic sea commission är också igång. Skåne innovation week tar plats på The Tivoli. Och dessutom pågår konferensen Infrastruktur över nationsgränserna som arrangeras för beslutsfattare inom infrastruktur och transport i de nordiska länderna.

I andra delar av staden pågår också under samma vecka konferensen City Climate Impact DayRethink Education, Vida Vårdinnovativa dagarnaNordic Placebranding conference och ett nätverksmöte för kommuner som är med i Making Cities Resilient 2030 och som arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.