platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
Spännande möte
Sveriges Elevkårers Kongress22
i Norrköping.
flygnytt
Eurowings utökar i Sverige
ökar utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin.
Höjer kvalitetskraven
Alvar blir namnet
på hela Skellefteås näringslivsdag.
14 januari - 21 maj 2023
Malmö värd
för uppmärksammad Banksy-utställning.
Utvidgat samarbete
Svenska Möten
ingår ett fördjupat partnerskap med IACC.
+300 deltagare
Rekordintresse
för gruvmöte i Stockholm.
+1000 deltagare
Norden
ska bli världens mest hållbara och cirkulära region.
föreningar skapar möten
Delat ordförandeskap,
en framgångssaga för Scouterna.
hotellnytt
Steam Hotel tar nästa steg
– förvärvar Actionbad.
här kan man skapa kongresser
Dags för Helsingborgs
föreningslivs årliga konferens.
RSS
rss_icon
Länkar
Stockholmsmässan är den första säkerhetscertifierade mötesplatsen i Norden enligt Shore-standarden

Stockholmsmässan har blivit certifierad enligt den internationella standarden Shore. Det innebär att mässan har genomgått en oberoende tredjepartsgranskning som bekräftar att Stockholmsmässans verksamhet håller hög internationell säkerhetsklass.

"Det är strategiskt prioriterat att Stockholmsmässan är och upplevs vara en trygg och säker mötesplats. Säkerhet är en avgörande faktor för vissa arrangörer vid val av mötesplats. Att vi nu som första anläggning i Norden blivit Shore-certifierade visar att Stockholmsmässan driver ett mycket bra och väl fungerande risk- och säkerhetsarbete", säger Anette Ternström-Andersson, operativ chef på Stockholmsmässan.

Säkerhet är en prioriterad fråga för Stockholms stad och en del av vision 2040. Att Stockholmsmässan certifieras är en angelägen åtgärd för att säkerställa att Stockholm är en säker mötesplats och bibehåller attraktionskraften för både nationella och internationella arrangörer. Certifieringen stärker både Stockholmsmässans och stadens varumärke.

"Vi är stolta över vår Shore-certifiering", säger Tomas von Tourtchaninoff, säkerhetschef Stockholmsmässan. "Den bekräftar att vi gör ett bra arbete för att minska våra risker, att vi har en bra beredskap och säkerhet på plats för både utställare, besökare och personal. Den återkommande revisionen motiverar det fortsatta arbetet att säkerställa att verksamheten möter kundernas förväntningar".

Den internationella certifieringen innebär att Stockholmsmässan har genomgått en oberoende tredje parts granskning som omfattar allt från ledningssystem, risk management, fastighetsskydd, utställar- och besökarhantering samt säkerhet- och krishantering och bedömning av förmågan att hantera allvarliga incidenter och störningar.

Stockholmsmässan visar vägen framåt för mötesindustrin genom sin Shore-certifiering. Gold certifiering och sitt arbete att bygga förtroende och värde för sina utställare, besökare, personal och sin verksamhet som en säker mötesplats i hög internationell klass.

"Jag är glad och stolt att se Stockholmsmässan som första anläggning i Norden uppfyller kraven för vår Shore-certifiering. Det visar på ambitionen och kvaliteten som Stockholmsmässan har och att man jobbar aktivt för att leverera säkra möten och events i världsklass. Detta är en mycket viktig del för mötesindustrin och utställare nu och i framtiden", säger Erik Engstrand, vd på Safe Asset Group.

Safe Asset Group har certifierat mer än 700 fastigheter och verksamheter i över 29 länder och har under 2021 även certifierat mässanläggningen Messukessus i Finland och RX France, en av världens största mässarrangörer med events i Frankrike, Kina, Indien, Italien, Mexiko, Ryssland och USA.