platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
H22 prisas som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund

H22 tog emot priset som Årets Nytänkare när 2022 års vinnare av Real Estate Øresund Award avslöjades idag. Det prestigefyllda priset delades ut i samband med Øresundsinstituttets konferens Real Estate Øresund.

Motiveringen är att H22 är en extremt modig och ambitiös satsning i syfte att stimulera innovation och samarbeten över kunskapsområden mellan stad, näringsliv, föreningsliv, akademi och invånare.

Helsingborg stads satsning prisas för att organisationen tillsammans med en lång rad aktörer testar och utvecklar nya lösningar vilket har betytt att man drivit fram många nya innovativa initiativ som bidrar till en bättre stad och region. Real Estate Øresund motiverar vidare priset med att H22 City Expo sätter globalt ljus på initiativ som driver den globala utvecklingen framåt.

Den internationella stadsmässan och innovationsshowen H22 City Expo som pågår den 30 maj - 3 juli är en manifestation av arbetet och uppmärksammas också för att satsningen resulterat i en mängd andra nya, spännande samarbeten, idéer och koncept som kommer att ge bestående effekter i framtida processer.

Priset delas ut i samband med Øresundsinstituttets årliga konferens Real Estate Øresund som arrangerades i Malmö, den 5 maj 2022. Avsikten med utmärkelsen Årets Nytänkare är att premiera en aktör som har modet att pröva nya vägar.

"Vi hoppas att H22 City Expo ska bli den självklara stadsmässan för alla som är intresserade av hur vi kan utveckla våra städer att bli mer hållbara och öka vår livskvalitet. Ambitionen genomsyrar hela staden och vi har utvecklat ett innovativt arbetssätt som vi är stolta över och kan dela med oss av till kommande generationer", säger Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborgs stad.

"Vi känner oss mycket glada över priset. Vårt arbete med H22 City Expo har blivit en kraftfull plattform för innovation och en internationell mötesplats. Tillsammans med över 100 samarbetspartners har vi både skapat ett skyltfönster för vårt arbete och framförallt drivit på utvecklingen för att ta på oss ledartröjan inom hållbar stads- och välfärdsutveckling. Denna fina utmärkelse delas med många, i staden och hos våra samarbetspartners. H22 City Expo är inte slutet, det är en språngbräda för framtiden. Och vi har bland annat lyckats locka viktiga internationella aktörer som FN, Urban Future och flera av Europas mest innovativa och smarta städer till Helsingborg i sommar", säger Soraya Axelsson, Projektchef för H22.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------H22 City Expo

Den 30 maj – 3 juli, 2022, bjuder Helsingborgs stad in världen till att ta del av stadens hållbara och innovativa samhällslösningar under den internationella stadsmässan H22 City Expo. Med fokus på ett långsiktigt innovations- och förändringsarbete genom bland annat cirkulära lösningar, hållbar stadsutveckling och smart teknologi kan besökarna under mässan se, uppleva och utforska innovationer som formar framtidens smarta och hållbara stad. H.K.H. Kronprinsessan Victoria är officiell beskyddare av H22 City Expo. Info om programmet hittar du här: h22cityexpo.se