platsannonser
Vi söker
en Projektkoordinator.
nyheter
Nytt jobb
Catarina Halldén
blir hotelldirektör för nya Quality Hotel Match i Jönköping.
Nytt jobb
Maria Skarve,
ny Marknads- och Kommunikationschef på Svenska Möten.
Nytt jobb
Carina Eriksson
- ny hotelldirektör på Scandic Västerås.
musik och möten
Göteborg slår rekord
– bästa musiksommaren hittills.
30 maj - 3 juli
H22 prisas
som Årets Nytänkare på Real Estate Øresund.
nystart
Daniel Berlin öppnar nytt hösten 2023
mellan Skillinge och Brantevik.
22-24 september
Halmstad och Halland
– värdar för världens största textilfestival.
hotellnytt
Ambitiösa planer
för spektakulära Scandic Holmenkollen Park.
holistisk idé
Vår Gård
lanserar ny mötesdesign för hållbart samskapande.
Göteborg
Vetenskapsfestivalen
– nu börjar årets kunskapsfest.
RSS
rss_icon
Länkar
Halmstad och Halland – värdar för världens största textilfestival

Den 22-24 september kommer tusentals svenska och internationella besökare till Halmstad. De vill sova och äta gott, shoppa och uppleva. Men viktigast av allt för våra gäster är VÄV2022, en tredagars textilfest som är världens största i sitt slag. Nu avslöjar vi mer om vad som händer i höst.

Att arrangera en så omfattande mässa med utställare, verkstäder, föredrag och mycket mer tar sin tid. I och med pandemin flyttades vävmässan fram ett par gånger, så det blev extra lång planeringstid. Kanske kan det därför bli tidernas bästa? Det får vi se i september.

Nu är i alla fall programmet klart, utställare droppar in efter hand - det närmar sig 100, det blir spännande bussutflykter söderut, österut och norrut, 400 halländska barn ställer digitalt ut sina verk, verkstäder kommer att byggas upp… Programmet är så digert, bra och spännande att vi inte får plats att berätta allt här utan rekommenderar starkt att du tittar in här vav2022_-program.pdf

"VÄV2022 har hållbarhet och görande i fokus. Textilindustrin står inför stora miljöutmaningar, därför känns det extra bra att kunna visa hur handvävningen och naturliga materialval bäddar för en bättre framtid. Mässan omfamnar alla åldrar. Här väcks barnens lust och glädje till hantverket, men som professionell hantverkare och konstnär får du givetvis ditt lystmäte i allt från utställningar till kurser och föredrag", säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet.

 

Vad betyder då evenemanget för Halmstad och Halland?

"Ett stort evenemang som Vävmässan är oerhört värdefullt för det lokala näringslivet, i detta fall gagnar det även hela Halland och det är vi verkligen glada för", säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau. Vi hoppas att besökarna kanske kommer en dag innan eller stannar längre för att upptäcka mer.

Häromdagen hölls en pressvisning på Halmstad Arena. Tre av mässans utställare fanns på plats för att visa en del av allt som kan ses och upplevas på VÄV2022; Eva-Britt Linde, vävare, Falkenberg, Sofie Karlsson, textilkonstnär, Halmstad och Kajsa Ahlberg, medlem i Experiment Väv, Halmstad.

Vävmässan arrangeras av Svenska Vävrådet. Den allra första mässan gemomfördes 1986, just i Halmstad. Svenska Vävrådet genomför VÄV 2022 i samarbete med Kultur i Halland – Slöjd/Region Halland och Destination Halmstad AB.

 

Bilden: På VÄV2022 kommer det att visas spännande och uttrycksfulla bruksföremål och konsthantverk. Foto Destination Halmstad.