platsannonser
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
hotellnytt
Radisson Red i Oslo
satsar på hållbarhet och kultur.

visitBerlin:
11 miljoner övernattningar under första halvåret 2022.
positiv utveckling
Sigtunahöjden erbjuder personal bättre villkor
när hela mötesindustrin skriker efter folk.
MässNytt
Formex
öppnar den 23 augusti.
hotellnytt
Radisson Resort Plaza Skiathos
öppnar på Sporaderna.
nytt jobb
Easyfairs
utser Joachim Warnberg till tillfällig vd.
Event
Stor kongress för stadsträdgårdsmästare i Uddevalla i höst
Fokus på stadens parker, grönska och framtidsspaning inom stadsutveckling och hållbarhet.
flygtrafik
SAS satsar på Sälenfjällen och lanserar två nya linjer till Scandinavian Mountains Airport
Flyger internationella gäster direkt till flygplatsen från både Köpenhamn och Aalborg.
ny undersökning
Affärsresorna blir allt färre men allt mer ändamålsenliga
Enligt europeiska företagsledare är detta att vänta i en post-pandemisk värld.
Den 28-29 september
Dubai värd för megaturism-event
MENA Attractions & Destinations Forum 2022 förväntas locka över 300 aktörer.
RSS
rss_icon
Länkar
Halmstad och Halland – värdar för världens största textilfestival

Den 22-24 september kommer tusentals svenska och internationella besökare till Halmstad. De vill sova och äta gott, shoppa och uppleva. Men viktigast av allt för våra gäster är VÄV2022, en tredagars textilfest som är världens största i sitt slag. Nu avslöjar vi mer om vad som händer i höst.

Att arrangera en så omfattande mässa med utställare, verkstäder, föredrag och mycket mer tar sin tid. I och med pandemin flyttades vävmässan fram ett par gånger, så det blev extra lång planeringstid. Kanske kan det därför bli tidernas bästa? Det får vi se i september.

Nu är i alla fall programmet klart, utställare droppar in efter hand - det närmar sig 100, det blir spännande bussutflykter söderut, österut och norrut, 400 halländska barn ställer digitalt ut sina verk, verkstäder kommer att byggas upp… Programmet är så digert, bra och spännande att vi inte får plats att berätta allt här utan rekommenderar starkt att du tittar in här vav2022_-program.pdf

"VÄV2022 har hållbarhet och görande i fokus. Textilindustrin står inför stora miljöutmaningar, därför känns det extra bra att kunna visa hur handvävningen och naturliga materialval bäddar för en bättre framtid. Mässan omfamnar alla åldrar. Här väcks barnens lust och glädje till hantverket, men som professionell hantverkare och konstnär får du givetvis ditt lystmäte i allt från utställningar till kurser och föredrag", säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet.

 

Vad betyder då evenemanget för Halmstad och Halland?

"Ett stort evenemang som Vävmässan är oerhört värdefullt för det lokala näringslivet, i detta fall gagnar det även hela Halland och det är vi verkligen glada för", säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau. Vi hoppas att besökarna kanske kommer en dag innan eller stannar längre för att upptäcka mer.

Häromdagen hölls en pressvisning på Halmstad Arena. Tre av mässans utställare fanns på plats för att visa en del av allt som kan ses och upplevas på VÄV2022; Eva-Britt Linde, vävare, Falkenberg, Sofie Karlsson, textilkonstnär, Halmstad och Kajsa Ahlberg, medlem i Experiment Väv, Halmstad.

Vävmässan arrangeras av Svenska Vävrådet. Den allra första mässan gemomfördes 1986, just i Halmstad. Svenska Vävrådet genomför VÄV 2022 i samarbete med Kultur i Halland – Slöjd/Region Halland och Destination Halmstad AB.

 

Bilden: På VÄV2022 kommer det att visas spännande och uttrycksfulla bruksföremål och konsthantverk. Foto Destination Halmstad.