platsannonser
Projektledare
Akademikonferens.
Projektkoordinator
till Akademikonferens.
Chef Akademikonferens
PCO för SLU, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Chef för möten och event
till Uppsala Konsert & Kongress.
nyheter
IMEX 2023
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
Tum Islam ALeminden Ozur Dileyeceksiniz
festivalsommar
Håkan Hellström
är klar för Way Out West.
stort event
Cirque du Soleil
återvänder till Malmö Arena i maj 2023.
hotellnytt
BWH Hotel Group lanserar Aiden
– ett nytt varumärke på hotellmarknaden.
Ny mötesplats
Digitalisering behövs
för ett levande Västerbotten.
digital plattform
Event Logic växer med över 800 procent
och expanderar till övriga Norden.
Utmärkelse
Tourism in Skånes innovationsprojekt
prisas internationellt.
flyg
Eurowings lanserar
lanserar direktlinjer till Rom och Stuttgart från Arlanda.
8 000 hundar
Nordens största hundevent
är tillbaka i Göteborg.
Den 16–18 februari 2023
Elite Grand Hotel Norrköping
officiellt hotell till Future Echoes.
RSS
rss_icon
Länkar
Halmstad och Halland – värdar för världens största textilfestival

Den 22-24 september kommer tusentals svenska och internationella besökare till Halmstad. De vill sova och äta gott, shoppa och uppleva. Men viktigast av allt för våra gäster är VÄV2022, en tredagars textilfest som är världens största i sitt slag. Nu avslöjar vi mer om vad som händer i höst.

Att arrangera en så omfattande mässa med utställare, verkstäder, föredrag och mycket mer tar sin tid. I och med pandemin flyttades vävmässan fram ett par gånger, så det blev extra lång planeringstid. Kanske kan det därför bli tidernas bästa? Det får vi se i september.

Nu är i alla fall programmet klart, utställare droppar in efter hand - det närmar sig 100, det blir spännande bussutflykter söderut, österut och norrut, 400 halländska barn ställer digitalt ut sina verk, verkstäder kommer att byggas upp… Programmet är så digert, bra och spännande att vi inte får plats att berätta allt här utan rekommenderar starkt att du tittar in här vav2022_-program.pdf

"VÄV2022 har hållbarhet och görande i fokus. Textilindustrin står inför stora miljöutmaningar, därför känns det extra bra att kunna visa hur handvävningen och naturliga materialval bäddar för en bättre framtid. Mässan omfamnar alla åldrar. Här väcks barnens lust och glädje till hantverket, men som professionell hantverkare och konstnär får du givetvis ditt lystmäte i allt från utställningar till kurser och föredrag", säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet.

 

Vad betyder då evenemanget för Halmstad och Halland?

"Ett stort evenemang som Vävmässan är oerhört värdefullt för det lokala näringslivet, i detta fall gagnar det även hela Halland och det är vi verkligen glada för", säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau. Vi hoppas att besökarna kanske kommer en dag innan eller stannar längre för att upptäcka mer.

Häromdagen hölls en pressvisning på Halmstad Arena. Tre av mässans utställare fanns på plats för att visa en del av allt som kan ses och upplevas på VÄV2022; Eva-Britt Linde, vävare, Falkenberg, Sofie Karlsson, textilkonstnär, Halmstad och Kajsa Ahlberg, medlem i Experiment Väv, Halmstad.

Vävmässan arrangeras av Svenska Vävrådet. Den allra första mässan gemomfördes 1986, just i Halmstad. Svenska Vävrådet genomför VÄV 2022 i samarbete med Kultur i Halland – Slöjd/Region Halland och Destination Halmstad AB.

 

Bilden: På VÄV2022 kommer det att visas spännande och uttrycksfulla bruksföremål och konsthantverk. Foto Destination Halmstad.